DVD in de kijker: Pinocchio – Matteo Garrone

on

‘Pinocchio’ is een film van regisseur Matteo Garrone, gebaseerd op het boek ‘The Adventures of Pinocchio uit 1883’ van de Italiaanse auteur Carlo Collodi.

Het verhaal begint wanneer de arme timmerman Geppetto de houten poppen van het poppentheater van Mangiafuoco ziet. Hij vindt die zo fantastisch dat hij dolgraag ook zo’n houten pop wil maken. 

Hij krijgt van zijn vriend Mastro Cherry een stuk hout en gaat met beitel en hamer aan de slag. Geppetto is tevreden over zijn pop en noemt hem Pinocchio. Maar dan gebeurt er iets magisch, de houten pop begint te praten en kan lopen, lachen en eten. Geppetto is in de wolken en schreeuwt het uit dat hij eindelijk een zoon heeft.

Hij wil zijn zoon goed opvoeden, maar de ondeugende Pinocchio vindt het lastig om braaf te zijn en tuimelt van het ene avontuur in het andere. Hij belandt in de buik van een gigantische haai, ontdekt Speelgoedland en krijgt een duo bandieten achter zich aan. Ondanks alle opwinding, wilt Pinocchio maar één ding: een echte jongen worden. Slaagt hij erin om uit de problemen te blijven en zijn droom waar te maken?

‘Pinocchio’ is een fantasiefilm met de Italiaanse acteur Federico Ielapi in de rol van Pinocchio en Oscarwinnaar Roberto Benigni als Geppetto. De film bevat een mooi en soms ontroerend verhaal van een houten pop die zo graag een echte jongen wil zijn. Naast het verhaal zijn ook de locaties prachtig, net als de kostuums .

Regisseur Matteo Garrone heeft met deze versie niet het klassieke sprookje zoals we dat van Disney kennen, maar eerder een ruwe, harde versie van dit wereldbekend sprookje gemaakt. ‘Pinocchio’ is uitgebracht door Belga Home Video op DVD en Video on Demand. Op de DVD heb je de keuze tussen de originele Italiaanse, de Vlaamse, de Nederlandse en de Franse versie.   

Technische gegevens dvd:

EAN: 5412370878601

Regisseur: Matteo Garrone

Acteurs: o.a. Federico Ielapi, Roberto Benigni, Rocco Papaleo, Marine Vacth, Gigi Proietti, Rocco Papaleo, Massimo Ceccherini, Alida Baldari Calabria, Maria Pia Timo, Massimiliano Hallo, Gianfranco Gallo, Davide Marotta, Teco Celio, Enzo Vetrano, Maurizio Lombardi

Vlaamse stemmencast: Jack Lloyd, Hans Van Cauwenberghe, Bert Van Poucke, Peter Van Gucht, Jasmine Jaspers

Nederlandse stemmencast: Christiaan Schreuder, Peter Dorst, Jan Nonhof, Joost Claes, Nina Meijer

Duur: 120 minuten

Taal: Italiaans

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 9 jaar

‘Pinocchio’ is uitgebracht door Belga Home Video en is verkrijgbaar op DVD en VOD