Boek in de kijker: Met drie in de klas – Hilde E. Gerard & Julie van Hove

on

In de reeks ‘Mijn eerste groeiboek: ik lees het zelf’, uitgegeven bij Davidsfonds Infodok, is het boek ‘Met drie in de klas’ van Hilde E. Gerard verschenen. Een mooi, verzorgd boek met herkenbare verhalen voor eerste lezers. De kleurrijke illustraties zijn van Julie van Hove.

‘Met drie in de klas’ bevat een fantasierijk verhaal over de drie vrienden Lan, Rik en Mo. Ze zijn even oud, wonen bij elkaar in de buurt en gaan naar dezelfde school. 

Het is vandaag de eerste schooldag en de drie kijken er naar uit om juf Roos te ontmoeten… 

 ‘Met drie in de klas’ is een boek dat meegroeit met het leesniveau van kinderen van AVI Start tot AVI M5. Voor elk niveau zijn er vier verhaaltjes over de belevenissen van Lan, Rik en Mo. 

Eerste lezertjes leren dankzij dit boek zelf lezen. Beginnen met het lezen van eenvoudige woordjes, met bijhorende illustraties en zo opbouwen tot volwaardige verhalen. Stap voor stap, woord voor woord en zin per zin. 

Naast de verhalen vinden we leuke spelletjes, weetjes en zelfs recepten voor het bereiden van appelkoekjes, Falafelballetjes en gebakken rijst met groentjes terug in dit uitstekend boek. Lezen zal nog leuker en leerrijker worden voor uw (klein)kind!

Hilde E. Gerard

Hilde Opgenhaffen (Hilde E. Gerard) leerde Chinees spreken in Taiwan, zag de Berlijnse muur vallen en settelde zich uiteindelijk in Turnhout. Toen haar kinderen tieners waren, haalde ze haar pen boven om verhalen te schrijven. Naast auteur is ze ook leerkracht geschiedenis, Duits en Engels.

Julie van Hove

Julie is een Antwerpse illustratrice. Een groot deel van haar jeugdjaren bracht ze door in Zimbabwe. Daar vond ze de passie voor natuur en dieren. En die inspiratiebron zie je in haar tekeningen.

ISBN: 9789002272295 – Hardcover – 192 blz – Vanaf 7 jaar – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Davidsfonds Infodok

Advertentie