Cultklassieker ‘The Evil Dead’ beschikbaar op 4K Ultra HD!

Bij Sony Pictures Home Entertainment is met ‘The Evil Dead’ de ultieme horrorfilm uit begin jaren 80 van de vorige eeuw op 4K Ultra HD verschenen. Deze keiharde en bloederige film was het debuut van schrijver/regisseur Sam Raimi is is voor velen dé cultklassieker.

Het verhaal gaat over vijf vrienden, Ash, zijn vriendin Linda en hun klasgenoten Cheryl, Scott en Shelly, die op vakantie gaan naar een afgelegen boshut in Tennessee. Alles loopt goed voor de vijf, tot ze een boek en een bandopnemer vinden. Op de tape worden door een professor passages uit het boek voorgelezen. De professor spreekt toverformules uit die de doden weer tot leven brengen en die ervoor zorgen dat zij de levenden kunnen bezitten. Deze demonen kunnen alleen nog gestopt worden door hun ledematen eraf te hakken. Ash, Linda, Cheryl, Scott en Shelly zijn in een ware nachtmerrie terecht gekomen waar geen eind aan lijkt te komen…

‘The Evil Dead’ is één van de engste horrorfilms aller tijden. Hoofden worden afgehakt en ledematen worden afgezaagd, het bloed spat werkelijk van het scherm. Na bijna 40 jaar is deze Amerikaanse low budget horrorfilm nog steeds de moeite waard om te zien. De hoofdrollen worden vertolkt door Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Richard DeManincor, Betsy Baker en Theresa Tilly. 

De carrière van de Amerikaanse regisseur Sam Raimi werd met deze film gelanceerd. Hij regisseerde later nog kaskrakers zoals ‘The Quick and the Dead’ in 1995 en ‘Spiderman’ in 2002 en de twee vervolgen daarop.

Het is een uitstekende zet van Sony Pictures Home Entertainment om deze klassieker uit te brengen op 4K Ultra HD. Want met de 4K Ultra HD Blu-ray disc kan je thuis genieten van film in perfect beeld dankzij HDR (High Dynamic Range), wat zorgt voor scherpere, heldere en levendige kleuren. Niet alleen het beeld, ook het geluid is uitstekend. Wie het neusje van de zalm wenst en het ultieme bioscoopgevoel thuis wil beleven, moet zeker deze cultklassieker zien in 4 K Ultra HD. Méér dan de moeite waard!

Technische gegevens The Evil Dead in 4K Ultra HD:

EAN: 8712609636628

Regisseur: Sam Raimi

Acteurs: o.a. Bruce Campbell, Ellen Sandweiss, Richard DeManincor, Betsy Baker, Theresa Tilly, Barbara Carey, Philip A. Gillis, Kurt Rauf, Cheryl Guttridge, Don Long

Duur: 86 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans

Beeldformaat: Ultra High Definition Widescreen Presentation (1.33:1)

Audio: Engels Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1 compatible), Engels 5.1 DTS-HD MA

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Evil Dead’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op 4K Ultra HD