Ook filmklassieker ‘Hellboy’ op 4K Ultra HD verkrijgbaar

on

‘Hellboy’, de klassieker van de Mexicaanse regisseur Guillermo del Toro uit 2004, is bij Sony Pictures Home Entertainment uitgebracht op 4K Ultra HD. Deze Amerikaanse actie/ sciencefictionfilm is gebaseerd op de stripboekenreeks van de beroemde uitgever Dark Horse Comics.

Het verhaal begint op het einde van de Tweede Wereldoorlog. De Nazi’s zijn ten einde raad en nemen hun toevlucht tot de zwarte magie om hun verloren zaak nog te redden. De Geallieerden bestormen het kamp waar de ceremonie plaats vindt, maar niet voordat de demoon Hellboy opgeroepen is. Wanneer Hellboy opgroeit besluit hij zijn krachten te gebruiken voor het bestrijden van het kwaad…

Regisseur Guillermo del Toro, die in 2017 de Oscar van beste regisseur won met de film ‘The Shape of Water’, heeft met deze cultklassieker een uitstekende film gemaakt die zeker de concurrentie kan aangaan met andere verfilmingen van comic-personages zoals Spider-man, Superman en Batman.

Met acteurs als Ron Perlman, John Hurt en Selma Blair kon de regisseur rekenen op een sterke cast. Verder blinkt deze spannende actiefilm uit met zeer fraaie special effects, fantastische muziek van Marco Beltrami en een hele mooie grafische vormgeving.

Daarmee is ‘Hellboy’ een van de beste comic-verfilmingen ooit. En zo’n film op 4K Ultra HD zien is een streling voor het oog en het oor. Bij deze 4K Ultra HD-versie zijn nog tal van extra’s voorzien, waarvan de echte fans zullen smullen!

Technische gegevens 4K Ultra HD:

EAN: 8712609644340

Regisseur: Guillermo del Toro

Acteurs: o.a. Ron Perlman, Selma Blair, Jeffrey Tambor, Karel Roden, Rupert Evans, John Hurt

Duur: 132 minuten

Taal: Engels, Frans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels 

Beeldformaat: Ultra High Definition Widescreen Presentation (1.85:1)

Audio: Engels Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1 compatible), Engels 5.1 DTS-HD MA

Extra’s: Inclusief de director’s cut en de bioscoopversie van de film – Een introductie van Guillermo del Toro – Naar de hel en terug retrospectief filmpje – Drie keer audiocommentaar van Guillermo del Toro, maker Mike Mignola en de cast – The seeds of creation documentaire – Bioscooptrailers

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘Hellboy’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op 4K Ultra HD