Klassieker ‘Stand By Me’ naar het verhaal van Stephen King, op 4K Ultra HD beschikbaar

on

De film ‘Stand By Me’ is een tijdloze klassieker van Rob Reiner uit 1986, gebaseerd op het bestseller boek “The Body” van Stephen King. Deze keer geen horrorverhaal van Stephen King, ‘Stand By Me’ is een drama van de Amerikaanse auteur dat succesvol verfilmd werd.

Het verhaal speelt zich af in 1958 en gaat over de vier vrienden Gordie, Chris, Teddy en Vern, die in een klein Amerikaans stadje wonen in de staat Oregon. Er valt werkelijks niets te beleven in het stadje tot er een jongen vermist wordt. Er is een gerucht dat het lichaam van de jongen in het bos zou liggen. Gordie en zijn vrienden zien dit als de ideale kans om op zoek te gaan naar het lichaam, want ze hebben nog nooit een lijk gezien. 

Tijdens deze zoektocht leren de vier zowel zichzelf als elkaar beter kennen. Er komt aan het licht dat elk van de vier jongens een geheim of last met zich meedraagt. Tijdens de zoektocht ontdekken de vrienden dat de hele onderneming iets veel waardevollers op heeft geleverd dan het vinden van een vermiste jongen, namelijk de hechte vriendschap die er ontstaat en het wordt tevens een tocht naar hun volwassenheid.

‘Stand By Me’ is een uitstekend drama van regisseur Rob Reiner, vol nostalgie, avontuur en humor. De hoofdrollen in deze film worden vertolkt door Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O’Connell en Kiefer Sutherland.

‘Stand By Me’ is een keigoede verfilming van het werk van auteur Stephen King , een film dIe boeit van begin tot einde, met goed acteerwerk van de jonge acteurs. Een echte klassieker die je zeker in 4K Ultra HD  moet gezien hebben. 

Technische gegevens 4K Ultra HD:

EAN: 8712609633825

Regisseur: Rob Reiner

Acteurs: Wil Wheaton, River Phoenix, Corey Feldman, Jerry O’Connell, Kiefer Sutherland, Casey Siemaszko, Gary Riley, Bradley Gregg, Jason Oliver, Marshall Bell, Frances Lee McCain, Bruce Kirby, William Bonder, Scott Beach, Richard Dreyfuss, John Cusack

Duur: 88 minuten

Taal: Engels, Frans

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels 

Beeldformaat: Ultra High Definition Widescreen Presentation (1.85:1)

Audio: Engels Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1 compatible)

Extra’s: Nooit eerder vertoonde en verwijderde scènes

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 9 jaar

‘Stand By Me’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op 4K Ultra HD