DVD in de kijker: Babyteeth – Shannon Murphy

‘Babyteeth’ is een film van de Australische film- en televisieregisseur Shannon Murphy met in de hoofdrollen Eliza Scanlen en Toby Wallace. Babyteeth’ is vanaf heden verkrijgbaar op DVD.

Het verhaal

De zestienjarige Milla is ernstig ziek. Wanneer ze onverwacht Moses, een dakloze met gezichtstattoos en een wild en onverzorgd kapsel ontmoet, is ze op slag verliefd. Haar ouders daarentegen zijn in shock. Ze proberen Milla te overtuigen dat Moses niet de geschikte jongen voor haar is. Maar wanneer ze zien dat hun dochter gelukkig is,  gooien ze al hun bezwaren overboord. Milla is terminaal ziek en Moses is waarschijnlijk haar enig liefje dat ze ooit zal kennen.  Met niets meer te verliezen stort Milla zich op het leven, maar hoe ver ga je voor de liefde?

‘Babyteeth’ is de verrassende debuutfilm van regisseur Shannon Murphy. Een bij momenten pakkende film met een eigenzinnig en bitterzoet verhaal over de zieke Milla en haar eerste grote liefde. Het verhaal, dat zo uit het leven gegrepen kan zijn, is gebaseerd op het gelijknamige toneelstuk van Rita Kalnejais, die ook het filmscenario schreef. De film is een aanrader voor zij die van ‘de betere film’ houden. Knap werk van zowel de regisseur als de volledige cast!

De film werd geselecteerd voor de competitie van het Filmfestival van Venetië, waar Toby Wallace de prijs won voor Beste Nieuw Acteertalent. 

Ook de talentvolle Eliza Scanlen behoort tot de nieuwe lichting veelbelovende actrices; ze was eerder te zien in de HBO serie ‘Sharp Objects’ en in Greta Gerwig’s film ‘Little Women’.  Na het regisseren van het derde seizoen van de hitserie ‘Killing Eve’, reisde Shannon Murphy voor ‘Babyteeth’ af naar het IFFR (International Film Festival Rotterdam), waar de film werd omarmd door het publiek. Ook won ze de prijs voor het  Beste Opkomend Regietalent op het Palm Springs Internationaal Filmfestival.

Op de Transilvania IFF Awards won de film zowel de Transilvania Trophy als de Publieksprijs. En op de Australian Academy of Cinema and Television Arts (AACTA) awards won de film prijs van de beste film.

Technische gegevens dvd:

EAN: 5051083166003

Regisseur: Shannon Murphy

Acteurs: o.a.  Eliza Scanlen, Ben Mendelsohn, Toby Wallace en Essie Davis

Duur: 120 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘Babytheeth’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD