Recensie: De avonturen van Urbanus 192 – De Vuilzakmeppers

on

‘De Vuilzakmeppers’ is het nieuwste album uit de reeks van De avonturen van Urbanus. Ook dit 192ste album heeft een knotsgek verhaal, zoals we dat gewoon zijn van Willy Linthout en Urbanus.

Het verhaal begint wanneer Cesar voor de eerste keer in zijn leven gaat werken. De vader van Urbanus heeft een job bij de vuilkar, maar hij raakt al snel in de problemen…

De vuilnismannen hebben een groot probleem met de meeuwen die de vuilzakken kapot pikken. Urbanus wil daar wat aan doen en heeft een akkoord gesloten met de gemeente tegen de meeuwenplaag. Hij gaat in elke vuilzak een kabouter stoppen met een vliegenmepper in zijn hand. Zodra er een meeuw in de buurt van een vuilzak komt, geeft de kabouter een mep tegen haar hoofd.

En Urbanus heeft nog meer fantastische ideeën. In Tollembeek rijzen er, na zijn laatste avonturen in het album ‘Hotdogs en Babyborrels’, veel paddenstoelen uit de grond. En slim zoals hij is, verhuurt hij deze paddenstoelen aan de kabouters uit Sprookjesland. Maar de kabouters veroorzaken veel problemen bij de bevolking en Urbanus probeert die op te lossen op zijn manier…

De stripreeks rond Vlaanderens bekendste komiek bestaat al 38 jaar en nog steeds weten Willy Linthout en Urbanus de lezers te verrassen met nieuwe verhalen vol humor en absurde situaties. 

‘De Vuilzakmeppers’ bevat een knotsgek verhaal waarin naast Urbanus en zijn ouders ook de kabouters, burgemeester Valère, de agenten René en Modest en de boeven Stef, Staf en Stylo een hoofdrol in spelen. 

Op het allerlaatste plaatje in het boek staat dat er dat er nog acht albums zullen verschijnen. Betekent dit dat het einde van de Urbanusstrips in zicht is? 

ISBN: 9789002271700 – Paperback – 32 blz – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij