Boek in de kijker: Een stukje van de regenboog – De mooiste kindergedichten uit het afgelopen decennium

on

Poëzieweek is het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in de Lage Landen. Literaire organisaties, scholen, bibliotheken, boekhandels, media, … Iedereen doet mee! Elk jaar staat poëzie centraal tijdens de laatste week van januari. Het thema van de negende poëzieweek is SAMEN. Poëzie verbindt en voedt ons, het inspireert en brengt ons samen.

In het kader van dit thema stellen wij graag enkele kinderboeken aan je voor. Vandaag zetten we het prachtige boek ‘Een stukje van de regenboog – De mooiste kindergedichten uit het afgelopen decennium’ in de kijker.

In ‘Een stukje van de regenboog’ vind je de mooiste gedichten voor kinderen die verschenen tussen 2010 en 2020. De gedichten werden geselecteerd door Jan Van Coillie.

Geniet mee van de grappige, ontroerende of wonderlijke poëzie van Edward van de Vendel, Bart Moeyaert, Kate Schlingemann, Jaap Robben, Bette Westera, Ted van Lieshout, Hans & Monique Hagen, Joke van Leeuwen, Geert De Kockere en vele anderen.

De gedichten zijn originaliteit, authenticiteit, de juiste spanning tussen herkenbaarheid en vervreemding, en vakmanschap. Ze zijn geordend volgens deze thema’s: letters, woorden, boeken, gevoelens en gedachten, familie, school, de wijde wereld, natuur, dieren, straffe verhalen, slapen gaan en dromen. 

Stuk voor stuk zijn de gedichten origineel en authentiek en spreken ze jong en oud aan door de magische spanning die eigen is aan poëzie.  ‘Een stukje van de regenboog’ is een prachtig boek vol kindergedichten, met betoverende illustraties van Sassafras De Bruyn. Dit boek is geschikt voor lezers vanaf 7 jaar.

Sassafras De Bruyn

Sassafras De Bruyn wist als kind al dat ze later elke dag wilde tekenen. Dus was een carrière als illustratrice niet meer dan logisch. Een droom die in vervulling ging. In Vlaanderen is ze wereldberoemd sinds ‘De mooiste herinnering’ in het programma Iedereen beroemd. Haar tekeningen zijn poëtisch en mysterieus. Ideaal om een poëziebundel te sieren.

Jan Van Coillie

Als kind dook Jan Van Coillie in de verhalen van De Rode Ridder en de sprookjes van de gebroeders Grimm. Later wordt hij de eerste doctor in de kinder- en jeugdliteratuur van ons taalgebied. Elk decennium brengt hij een nieuwe bloemlezing uit met de mooiste Vlaamse en Nederlandse gedichten.

ISBN: 9789002271243 – Hardcover – 208 blz – Prijs: € 29,99 – Uitgeverij: Davidsfonds Infodok