Strip in de kijker: Cédric 34 – Liggen, zeg ik! – Laudec & Cauvin

on

De stripreeks ‘Céderic’, van scenarist Cauvin en met tekeningen van Laudec, is inmiddels toe aan zijn 34ste album. ‘Liggen, zeg ik!’ is de titel van deze nieuwe gagstrip met de jonge Cédric in de hoofdrol.

Cédric is een leuke, intelligente, maar soms ook opvliegende jongen. Hij beleeft de gekste avonturen samen met zijn Chinees vriendinnetje Chen, zijn vriend Christiaan en diens vriendin Caprice. Cédric woont samen met zijn ouders en zijn opa, die steeds opnieuw goede raad wil geven aan zijn kleinzoon, maar ook koppig kan zijn.

Het leven van Céderic is niet altijd eenvoudig Tegenover de schooljuf, de schoolpsychologe, te nieuwsgierige ouders, herrie schoppende vrienden, een onuitstaanbaar nichtje en een vriendinnetje dat niet goed weet wat ze wil, heeft Cédric al zijn kracht nodig om het hoofd koel te houden. Gelukkig biedt opa de onmisbare troost in bange tijden. 

In ‘Liggen, zeg ik!’ staan twaalf gags, meestal van 3 à 4 pagina’s. Zo wordt Cédric achtervolgd door een stier, speelt hij in het toneelstuk de prins die Sneeuwwitje wakker moet kussen, vertelt zijn opa over mama en papa die ruzie maken en in een volgend verhaal probeert Cédric zijn vriendinnetje Chen te vertellen dat hij verliefd op haar is…amusement verzekerd met de jongen met het blonde haar!

De stripreeks ‘Céderic’ is een leuke en grappige reeks, met frisse en kleurrijke tekeningen. De reeks wordt zowel bij jong als oud gewaardeerd is is intussen een echte klassieker geworden.

ISBN: 9789031438914 – Paperback – 48 blz – Prijs: € 7,50 – Uitgeverij: Dupuishttps://www.standaarduitgeverij.be/boek/34-liggen-zeg-ik-9789031438914/