Daag je vrienden en vijanden uit met het gezelschapsspel VUUREILAND!

on

Uitgeverij Lannoo is al meer dan 100 jaar uitgever van boeken. Sinds kort biedt de uitgeverij uit Tielt ook gezelschapsspellen aan. Zo is er met Vuureiland een razend spannend familiespel verschenen. Wout Van Robays, Chief Creative Officer bij Crimibox, is de bedenker van dit uitstekend gezelschapsspel.

Dit spel kan gespeeld worden vanaf 2 tot 6 spelers, duurt ongeveer 45 minuten à 1 uur en is geschikt voor spelers van 10 tot 100 jaar.

In Vuureiland daag jij je vrienden en vijanden uit in vijf unieke scenario’s, drie missies voor drie spelers en meer, twee missies voor twee spelers. Elke missie heeft zijn eigen voorwaarden om te winnen en speciale mogelijkheden om je vijanden om de tuin te leiden. Soms werk je samen, soms verraad je je bondgenoten op het juiste moment. Elk scenario daagt je uit om sluw te werk te gaan om jouw overwinning te garanderen.

Begin het spel met de tegels van het eiland te leggen. De persoon die het laatst op een eiland is geweest, mag beginnen. Hij of zij is de eerste Rondemeester. De Rondemeester leidt het spel, verdeelt de kaarten en zorgt ervoor dat alles vlot verloopt. Een spelletje bestaat uit tien ronden en elke ronde heeft een vast verloop. Na elke ronde is er ook een nieuwe Rondemeester.

De actiekaarten zijn je beste vrienden in het spel, waarmee je snode plannetjes  kunt uitvoeren op het eiland. Na elke ronde breidt de vulkaan uit en stroomt er lava op het eiland. Verover machtige schatten, paai wraakzuchtige goden en schakel sluwe tegenstanders uit voor de vulkaan uitbarst!

Vuureiland is een prachtig, origineel spel voor zowel jong als oud. Het spel vergt enige oefening eer je alle spelregels onder de knie hebt, maar is dan zo verslavend dat je er niet genoeg van krijgt. Je kunt het spel steeds opnieuw spelen want je hebt de keuze uit verschillende missies en elk spel kent een andere afloop. Wie op zoek is naar een spannend, avontuurlijk en tactisch gezelschapsspel, kunnen we zeker Vuureiland aanraden!

Wout Van Robays vertelt meer over Vuureiland in dit filmpje:

Inhoud:

43 speltegels

36 actiekaarten

15 godenkaarten

18 schatkaarten

18 missiekaarten

15 vulkaankaarten

6 pionnen

1 vulkaanfiche

6 helpkaarten

spelregels

EAN:  9789401467841 – Uitgeverij: Lannoo – Prijs: € 25,99 

https://www.lannoo.be/nl/vuureiland