Boek in de kijker: Ik wou dat ik een vogel was – Een natuurgedicht voor elke dag van het jaar

on

Sinds 2000 wordt elk jaar eind januari poëzie extra in de kijker gezet. Op initiatief van Poetry International werd de laatste donderdag van januari uitgeroepen tot Gedichtendag. Een breed samenwerkingsverband van dichters, literaire organisaties, scholen, bibliotheken en andere verenigingen zorgde ervoor de donkere januaridagen in Vlaanderen en Nederland een poëtische invulling kregen.

Door het grote succes werd in 2013 beslist om Gedichtendag uit te werken tot een volledige Poëzieweek. De Poëzieweek loopt dit jaar van 28 januari tot 3 februari in Vlaanderen en Nederland.

De Boekenkast stelt ter gelegenheid van de Poëzieweek enkele kinderboeken voor. Vandaag zetten we graag het wondermooie boek ‘Ik wou dat ik een vogel was’ in de aandacht.

‘Ik wou dat ik een vogel was’ bevat een rijk geïllustreerde verzameling van 366 natuurgedichten – één voor elke dag van het jaar, inclusief schrikkeldag. Gevuld met bekende favorieten en nieuwe gedichten, geschreven door een grote verscheidenheid aan auteurs. Een prachtig boek om in te grasduinen, of om elke dag open te leggen!

Dit zeer verzorgd boek bevat180 illustraties van Frann Preston-Gannon en 366 gedichten van J.C. Bloem, Imme Dros, Jan Hanlo, Judith Herzberg, Ingmar Heytze, Rutger Kopland, Ted van Lieshout, Lucebert, Hendrik Marsman, Koos Meinderts, Bart Moeyaert, Ester Naomi Perquin, Edward van den Vendel, Bette Westera en vele anderen.

‘Ik wou dat ik een vogel was’ won in 2020 een Vlag & Wimpel in de categorie Poëzie.

‘Ik wou dat ik een vogel was’ is een prachtig, kwaliteitsvol boek, met leeslintje en linnen rug, met een natuurgedicht voor elke dag van het jaar, zelfs als het een schrikkeljaar is. Een boek dat je in één ruk kunt uitlezen, je kunt er elke dag een gedichtje uit lezen of het openleggen op de juiste dag en zo ook je familieleden laten genieten van een dagelijks gedichtje.

‘Ik wou dat ik een vogel was’ is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar en is het ideale boek om je (klein)kinderen kennis te laten maken met gedichten. Een topper!

ISBN: 9789021679976 – Hardcover – 336 blz – Prijs: € 39,99 – Uitgeverij: Ploegsma