DVD in de kijker: Ema – Pablo Larraín

Bij Cinéart is ‘Ema’, de  nieuwe film van regisseur Pablo Larraín, verschenen op DVD. Mariana di Girolamo en Gael García Bernal spelen de hoofdrollen in deze Chileense film.

Het verhaal gaat over Ema, een danseres in het experimentele dansgezelschap van haar man en choreograaf Gastón. Het koppel adopteerden het weesjongetje Polo, maar na enkele gewelddadige incidenten. besloten ze om de zevenjarige Polo terug af te staan.

In de nasleep hiervan wordt hun huwelijk hevig op de proef gesteld, terwijl Ema een plan smeedt om haar zoon terug te krijgen. Uitgerust met een vlammenwerper, en met hulp van haar vriendinnen, zwoegt ze dag en nacht om haar gezin te redden.. 

‘Ema’ is niet alleen een drama, het is ook een dansfilm waarin het dansgezelschap het beste van zichzelf geeft. De Chileens-Amerikaanse componist en artiest Nicolas Jaar componeerde de pompende ambient-reggaeton-soundtrack van ‘Ema’, waarmee de film een spektakel is voor oog en oor.

De Chileense regisseur Pablo Larraín heeft met ‘Ema’ een explosief, stijlvol en gewaagd portret van een danseres gemaakt, die kost wat kost haar zoon terug wil.  Pablo Larraín werd bekend bij het grote publiek door zijn film ‘Jackie’ (met Natalie Portman), die genomineerd werd voor drie Oscars. Daarnaast maakte hij een trilogie over de dictatuur van Pinochet (‘Tony Manero’, ‘Post Mortem’ en ‘No’) en de veelgeprezen biopic ‘Neruda’, over de gelijknamige dichter.

‘Ema’ is een pracht van een film, met een geweldige choreografie, zwoele dansscènes en met prachtige locaties. Kunst, vrijheid en begeerte komen samen in dit vurige spektakel. Kortom, het is een film die onder je huid kruipt.

Technische gegevens dvd:

EAN: 5051083166010

Regisseur: Pablo Larraín

Acteurs: o.a.  Mariana Di Girolamo, Gael García Bernal

Duur: 102 minuten

Taal: Spaans

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Videoclup ‘Real’

Foto’s: Cinéart

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘Ema’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD