Recensie: Zoomigurumi 10 – Joke Vermeiren

In de succesvolle Zoomigurumireeks van Joke Vermeiren is reeds het tiende boek verschenen. ‘Zoomigurumi 10’ is een boek met 15 gloednieuwe amigurumi om zelf te haken. Amigurumi zijn schattige, in het rond gehaakte poppetjes die in Japan razend populair zijn. Ook bij ons zijn de haakbeestjes populair, steeds meer Vlaamse en Nederlands hakers zijn in de ban van deze poppetjes.

Joke Vermeiren heeft ook  dit boek samengesteld en het bevat 15 originele amiguramipatronen. Het boek is geschikt voor zowel beginners als geoefende hakers. 

Ben je een beginner en weet je niet hoe je aan de slag moet gaan? Geen nood, ‘Zoomigurumi 10’ begint met een korte introductie waarin duidelijk wordt uitgelegd welke benodigdheden we nodig hebben en de verschillende steken en technieken worden stap voor stap met bijhorende tekeningen uitgelegd. Probeer zeker de verschillende steken even uit voor je een diertje begint te haken.

‘Zoomigurumi 10’ bevat 15 gloednieuwe amigurumi: Barry de das, Bao de giraf, Andy de mier, Levi de leeuw, Kai de koala, Benjy het konijn, Mama en Baby kangoeroe, Charlie de krokodil, Gary de gorilla, Audrey de uil, Anti de miereneter, Ollie de corgi, Max de muis, Ruff de eekhoorn en Cedric de krab.

Bij elk diertje vinden we de moeilijkheidsgraad, de grootte, welk materiaal we nodig hebben en duidelijke, stapsgewijze instructies terug. Ook kan je via de QR-code je afgewerkte knuffel delen op de website van amigurumi.com of er meer inspiratie vinden.

De Zoomigurumireeks van Joke Vermeiren zijn praktische boeken, met honderden foto’s.  De amigurumi zijn eenvoudig zelf te maken, je kunt de diertjes volledig aan je eigen voorkeur aan te passen en ze zijn leuk om te verzamelen of verras je vrienden of familie met een handgemaakt cadeautje!

Joke Vermeiren is de bezielster van Zoomigurumi: een succesvolle reeks haakboekjes met vrolijke en originele patronen van amigurumidiertjes. Daarnaast publiceerde ze onder andere Amigurumi Circus (2016), Amigurumi Monsters (2017), Amigurumi Monsters 2 (2018) en Amigurumi Fantasy (2018).

ISBN 978-94-6383-292-2 – Paperback met flappen – 128 blz – Prijs: € 17,50 – Uitgeverij: Pelckmans/Forte Creatief

https://www.pelckmansuitgevers.be/zoomigurumi-10.html#gref