Gezelschapsspel in de kijker: Beverbende

on

Beverbende is een zeer leuk en eenvoudig kaartspel van 999 Games voor zowel jong als oud. Je kan het spelen met twee tot zes spelers en een spelletje duurt ongeveer 20 minuten. Voor Beverbende komt het er op aan om tactisch te spelen en een goed geheugen te hebben. Het doel van het spel is om zo weinig mogelijk punten te scoren.

De spelregels

Het spel bestaat uit 66 kaarten. Elke speler krijgt vier kaarten, deze kaarten worden gesloten op de speeltafel neergelegd. De overblijvende speelkaarten leg je in het middel en dat wordt de trekstapel. Neem de eerste kaart van de trekstapel en leg deze open op tafel. Dit wordt de aflegstapel. 

Alvorens aan het spel te beginnen mag elke speler eventjes naar zijn twee buitenste kaarten kijken. Onthou deze kaarten goed want je krijgt maar één kans om ze te zien.

Daarna kan het spel beginnen. Beverbende wordt met de wijzers van de klok mee gespeeld. De speler die aan de beurt is heeft de keuze uit twee handelingen. Hij of zij kan de bovenste kaart van de trekstapel nemen. De speler mag deze kaart: 

A. vervangen door één van zijn kaarten of 

B. spieken, wisselen of 2 te trekken als het een speciale kaart is, of

C. ongedekt af leggen op de aflegstapel.

Ook kan de speler die aan de beurt is een kaart nemen van de aflegstapel. Nu kan hij of zij één kaart uit zijn of haar eigen verzameling van vier kaarten vervangen. De kaart die vervangen wordt, gaat dan ongedekt op de aflegstapel.

Naast de gewone kaarten met punten zijn er ook nog speciale kaarten, waarmee je bepaalde acties kunt uitvoeren. Er zijn drie soorten speciale kaarten: Spieken, Ruilen en Twee keer trekken. Met deze kaarten kun je de daarop aangegeven actie uitvoeren en zo bepaalde tactische zetten uitvoeren om je puntentotaal zo klein mogelijk te houden. Want het doel van Beverbende is om zo weinig mogelijk punten te scoren.

Wanneer een van de spelers denkt dat hij of zij de minste punten heeft, roept die ‘Laatste Ronde!’. Er wordt nu nog één ronde gespeeld waarbij alle deelnemers nog een laatste keer aan beurt komen.

Nadat de laatste speler aan de beurt is geweest, worden de punten opgeteld. De speciale kaarten hebben geen vaste waarde en moeten op het einde van het spel geruild worden tegen kaarten van de trekstapel met een getal op. De scores worden opgeschreven en er kan een nieuwe ronde beginnen.

Je speelt evenveel rondjes als het aantal spelers. Met uitzondering van twee spelers, die spelen vier rondes. Na het afgesproken aantal rondes heeft degene met de minste punten gewonnen!

Ga altijd voor de kleintjes!

Beverbende is een zeer leuk spel, met eenvoudige spelregels, om te spelen met de hele familie. Het komt erop aan om goed op te letten wat er gebeurt en probeer steeds te onthouden welke kaarten je hebt en welke kaarten de tegenstanders hebben. Want de kaarten wisselen zo vaak dat je steeds gefocust moet zijn. Ideaal om je geheugen te trainen! 

Beverbende zit in een klein doosje, handig om mee te nemen en tijdens een vrij moment te spelen. Het is een aangenaam spel, met leuke tekeningen, dat steeds anders eindigt en dat op geen enkel moment verveelt. 

BEVERBENDE Inhoud:

  • 66 speelkaarten
  • 1 scoreblok
  • De spelregels

EAN: 8717249193050 – Prijs: € 10,99 –  2 tot 6 spelers -Leeftijd: vanaf 6 jaar – Speelduur: ong. 20 minuten – Uitgever en distributeur: 999 Games

Meer info op: https://www.999games.nl/beverbende.html

Speluitleg op Youtube: