Adil El Arbi & Bilall Fallah verfilmen opnieuw boek van jeugdauteur Dirk Bracke

on

Na het succes van Black’ in 2015, de verfilming van de gelijknamige roman, gaat het bekende regisseursduo Adil & Bilall opnieuw in zee met auteur Dirk Bracke voor de bewerking van zijn roman Straks doet het geen pijn meer. Een nieuwe samenwerking met de jeugdschrijver die Adil El Arbi & Bilall Fallah via zijn boeken als tieners reeds inspireerde.

Het ontroerende boek ‘Straks doet het geen pijn meer’ wist bij zijn verschijnen in 2001 meteen zowel het publiek als de critici te bekoren en betekende enige jaren later voor de jonge Adil het meest aangrijpende boek dat hij als tiener las. Op vijftienjarige leeftijd schreef hij een nog handgeschreven brief aan de bekende jeugdschrijver, waarin hij hem zijn filmdromen als regisseur toevertrouwde en de hoop ‘Straks doet het geen pijn meer’ ooit te kunnen verfilmen.

Een brief die Dirk Bracke altijd is bijgebleven: « Ik heb die brief van Adil zelfs nog steeds thuis liggen. Hij was als jonge knaap al zo innemend en ik heb hem in die tijd ook teruggeschreven. Uiteraard had ik toen nog geen idee dat net die jongen tien jaar later met zijn kompaan Bilall mijn boek ‘Black’ zo knap zou verfilmen en daarna de wereld zou veroveren. ‘Straks doet het geen pijn meer’ is van de ruim veertig boeken die ik schreef mijn persoonlijke favoriet en dat het in goede handen is van deze twee getalenteerde heren is een understatement. »

Adil El Arbi, Dirk Braecke en Bilall Fallah op de Boekenbeurs in 2014.


 Adil en Bilall van hun kant zijn Dirk voor altijd dankbaar: « Black’ lanceerde onze carrière in de Verenigde Staten met onder andere ‘Bad Boys for Life’. Onze samenwerking met Dirk is een echte geluksbrenger geweest. Maar dat is ook geen toeval. De verhalen van Dirk zijn universeel en emotioneel krachtig. Hij reikt ons met zijn boeken als regisseurs altijd een filmisch universum aan. »
 
De film wordt geschreven door Bulle Decarpentries en Adil El Arbi. De opnames staan ​​gepland voor 2022. 

‘Straks doet het geen pijn meer’ van Dirk Bracke verscheen op 20 augustus 2001 en is nog steeds verkrijgbaar.

ISBN 9789059080102 Paperback – 172 blz – Leeftijd: Vanaf 12 jaar – Prijs: € 16,95 – Uitgeverij: Davidsfonds Infodok

Meer info op https://www.standaarduitgeverij.be/boek/straks-doet-het-geen-pijn-meer-9789059080102/