Gezelschapsspel in de kijker: Clever

999 Games biedt een ruim aanbod aan van gezellige, spectaculaire en uitdagende bordspellen, kaartspellen en partyspellen. Bekijk gerust eens de website van 999 Games. Een van die spellen is Clever, een tactisch dobbelspel dat we vandaag even in de kijker zetten.

De spelregels in het kort

Clever is een spel waarbij spelers hun dobbelstenen slim inzetten om zo veel mogelijk punten te scoren. Het spel wordt gespeeld met zes gekleurde dobbelstenen (groen, blauw, geel, paars, oranje en wit). Iedere ronde mag je drie keer gooien, om telkens één dobbelsteen te kiezen en op je scorekaart de waarde van de dobbelsteen in de betreffende kleur in te vullen of af te strepen. Er zijn vijf categorieën die ieder op een andere manier punten oplevert. Enkel de witte dobbelsteen mag je voor alle categorieën inzetten.

Kies slim en let goed op de overgebleven dobbelstenen. Je moet namelijk elke dobbelsteen met een lager resultaat op het zilveren dienblad aan de andere spelers serveren. Die kunnen daardoor wellicht ook belangrijke punten scoren. Zo is elke speler in Clever voortdurend bezig met punten te scoren en wordt het spel nooit saai.

Probeer zo tactisch mogelijk te spelen en scoor extra beurten en punten dankzij de verschillende soorten bonussen die je kunt krijgen tijdens het spel. Ook ontstaan er vaak kettingreacties die ervoor zorgen dat je puntentotaal in de hoogte schiet. 

Op het einde telt elke speler zijn punten op en wie de meeste punten heeft, wint Clever!

Op de website van 999 Games vind je de spelregels volledig uitgelegd en kun je Clever online spelen. 

Clever kan alleen of met maximum vier spelers gespeeld worden. Ben je met vier spelers, speel je vier rondes. Wanneer je met drie spelers bent, speel je vijf rondes en ben je met twee spelers of speel je alleen, dan doe je zes rondes.

Er zijn diverse ‘roll & write’-games op de markt, maar Clever mag gerust bij de besten in deze categorie gerekend worden. Het is een echt familiespel, voor spelers vanaf 8 tot 99 jaar, dat verslavend werkt. De spelregels lijken in het begin moeilijk, maar eens je het spel speelt, wijst het zichzelf uit. En dankzij de volledige speluitleg en het online try-out game kom je er snel achter hoe Clever werkt.

Om te winnen moet je een dosis geluk hebben, maar zeker tactisch sterk spelen. 

Clever is een absolute aanrader. Een spelletje duurt ongeveer 30 minuten, het zit in een compact doosje waardoor je het gemakkelijk mee kunt nemen en onderweg, bij vrienden of op vakantie kunt spelen. Elke keer je het spel speelt, is het anders. Dat zorgt ervoor dat Clever nooit verveelt. 

Ik heb het eerst enkele malen online gespeeld, tot ik het spel in de vingers had. Daarna speelden we het met vier spelers en intussen mag ik zeggen dat dit fantastisch dobbelspel op korte tijd een vaste waarde is geworden tijdens onze spelletjesavonden!

Bij 999 Games is er intussen met ‘Dobbel zo Clever’ een tweede spel van deze razendpopulaire dobbelsensatie verschenen. En in april 2021 verschijnt met Clever tot de derde macht’ het derde spel. In dit derde deel mogen de spelers zich verwachten aan nieuwe uitdagingen en beslissingen.

CLEVER Inhoud:

  • 1 scoreblok
  • 6 dobbelstenen
  • 4 viltstiften
  • De spelregels

EAN: 8719214425791 – Prijs: € 14,99 –  1 tot 4 spelers -Leeftijd: vanaf 8 jaar – Speelduur: ong. 30 minuten – Uitgever en distributeur: 999 Games

Meer info op https://www.999games.nl/clever-dobbelspel.html

Speluitleg op Youtube: