DVD in de kijker: Antoinette dans les Cévennes – Caroline Vignal

on

‘Antoinette dans les Cévennes’ is een Frans komedie van Caroline Vignal, met in de hoofdrollen Laure Calamy en… de koppige ezel Patrick.

Het verhaal

Antoinette is een lerares die met Vladimir (Benjamin Lavernhe) een geheime aanbidder heeft. Het is bijna vakantie en Antoinette kijkt er naar uit om samen met hem een weekje op vakantie te gaan. Maar dat kan plots niet doorgaan omdat Eléonore (Olivia Côte), de vrouw van Vladimir, een wandelvakantie heeft geboekt in het nationaal park van de Cevennen in Zuid-Frankrijk.

Antoinette blijft niet bij de pakken zitten en reist haar geliefde achterna. Wanneer ze aankomt is er geen spoor van Vladimir en zijn gezin, alleen de ezel Patrick staat op haar te wachten. Dit wordt het begin van een wandeltocht waarin Antoinette samen met de koppige ezel door de Cevennen trekt. Totaal onvoorbereid probeert de wanhopige schooljuf de bergen te trotseren, op zoek naar de man van haar dromen..

‘Antoinette dans les Cévennes’ is een grappige, wrange, voor sommigen herkenbare film. Naast het komische verhaal is het genieten van de prachtige berglandschappen en de acteerprestaties van de volledige cast. Laure Calamy schittert werkelijk in haar rol als de naïeve schooljuf. En natuurlijk de ezel Patrick niet vergeten, hij speelt een glansrol in deze film!

Antoinette dans les Cévennes’ is na ‘Les Autres Filles’ de tweede langspeelfilm voor de Franse regisseur Caroline Vignal. Deze film is door Cinéart uitgebracht op DVD en is tevens via VOD beschikbaar.

Technische gegevens DVD:

EAN: 5051083166027

Regisseur: Caroline Vignal

Acteurs: Laure Calamy, Benjamin Lavernhe, Olivia Cote

Duur: 92 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Extra: Making of (3 min.)

Leeftijdsindicatie: Vanaf 9 jaar

‘Antoinette dans les Cevennes’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD en VOD