Recensie: Jommeke 303 – De Atchoembloem

on

Ook in 2021 beleeft Jommeke spannende avonturen. ‘De Atchoembloem’ is het eerste album van dit jaar en het 303de album uit de reeks. Philippe Delzenne zorgde voor het scenario en de tekeningen, Agnes Nys voor de inkleuring.

De Atchoembloem

Jommeke en zijn vrienden zijn in Peru en maken na een bezoek bij Macu Ancapa nog een bergwandeling in de Andes. Ze genieten van het uitzicht tot Choco plots opgeslokt wordt door een vleesetende reuzenbloem. Gelukkig niest de vleesetende bloem even later Choco uit en is hij gered. Wanneer onze vrienden met de Vliegende Bol terug naar huis vliegen, zit Choco er echter maar stil bij.

Bij aankomst is de aap van Annemieke en Rozemieke zo slap als een vod, hij niest voortdurend en zijn toestand wordt steeds zorgwekkender. Professor Gobelijn onderzoekt hem en het blijkt dat de arme Choco besmet is met het zeer besmettelijke Atchoemvirus.

Door het niezen worden de anderen ook besmet met het virus en al snel is het hele dorp besmet. Het is aan professor Gobelijn om een medicijn te ontwikkelen om de inwoners van Zonnedorp te genezen. Maar daarvoor heeft hij stuifmeel van de Atchoembloem nodig…

‘De Atchoembloem’ is opnieuw een album met de nodige dosis spanning, avontuur en humor, met de arme Choco in de hoofdrol. Hopelijk is professor Gobelijn deze keer niet al te verstrooid en kan hij Atchoemvirus verslaan!

De auteur heeft voor ‘De Atchoembloem’ zijn inspiratie duidelijk gehaald bij het coronavirus. De inwoners van Zonnedorp zijn in dit nieuwste album besmet met een gevaarlijk virus. Jommeke en zijn vrienden gaan de strijd aan tegen het virus met beschermkledij, een speciale bril en een mondmasker. Zeer herkenbaar in deze coronatijden…

Of Jommeke en professor Gobelijn het zeer besmettelijke virus kunnen verslaan, lees je in dit gloednieuw album. 48 bladzijden leesplezier gegarandeerd met dit uitstekend album!

ISBN: 9789462107786 – Paperback 48 blz – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij