Recensie: De Buurtpolitie 12 – A…A…Aliens! – Nix

on

De populaire scripted reality-televisiereeks De Buurtpolitie heeft sinds 2017 een eigen stripreeks. Striptekenaar Nix geeft alle populaire figuren uit de TV-serie een papieren versie in deze humoristische stripreeks voor een breed publiek. De reeks was van bij het begin een enorm succes en met ‘A…A…Aliens!’ is inmiddels het twaalfde album verschenen.

In ‘A…A…Aliens!’ is Jonas Verbist vermist. De jongen is al sinds de lagere school gefascineerd door sterrenkunde. De politie komt ter plaatse en volgens zijn moeder had Jonas iets ontdekt en omdat hij teveel wist hebben de aliens hem meegenomen. De agenten van de Buurtpolitie hebben al veel meegemaakt, maar dat er iemand ontvoerd werd door aliens, dat is nieuw voor hen.

De volgende dagen wordt er gezocht naar Jonas, echter zonder resultaat. Maar dan ontdekt Stafke dat er preiplanten en wortelen uit zijn moestuin verdwenen zijn. Verder blijkt er een klopgeest te zitten in het huis van de pastoor en de wildcamera van Gonda, de poetsvrouw van de Buurtpolitie, heeft vorige nacht een foto gemaakt van een UFO.

Commissaris Roger Berckmans en zijn manschappen staan voor een groot raadsel. Zou Jonas dan toch door aliens ontvoerd zijn?

 ‘A…A…Aliens!’ is opnieuw een uitstekend stripverhaal van Nix (pseudoniem van de West-Vlaamse cartoonist Marnix Verduyn), die voor zowel het scenario als de tekeningen zorgt.

De verhalen van de sympathiekste agenten van Vlaanderen bevatten veel humor en absurde situaties. Ook dit twaalfde album is een absolute must have voor de vele duizenden fans!

ISBN:  9789002272066 – Paperback – 32 blz – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij