Recensie: De moord op Arno Linter – Toni Coppers

‘De moord op Arno Linter’ is de nieuwste thriller van Toni Coppers. Coppers is één van Vlaanderens succesvolste thrillerauteurs. Van zijn boeken zijn er al meer dan 250.000 exemplaren verkocht. In 2014 won hij de Hercule Poirotprijs voor zijn boek ‘Dood water’, verder won hij maar liefst vier keer de Hercule Poirot-publieksprijs én de LangZullenWeLezen-trofee voor het spannende boek, een prijs uitgereikt door de VRT. ‘De moord op Arno Linter’ is het achttiende boek met de Antwerpse commissaris Liese Meerhout in de hoofdrol.

Het verhaal begint wanneer de 19-jarige Arno Linter in koele bloede vermoord wordt aan het hamburgerrestaurant Quick in Borsbeek. Een man op scooter heeft de jongen van dichtbij de keel afgesneden.

Commissaris Liese Meerhout en haar team onderzoeken deze zaak. Alles lijkt erop dat de dader Tommy Haenen is, een leeftijdsgenoot van Arno. Een getuige had de twee zien ruziën op het parkeerterrein achter het restaurant. Tommy staat erom bekend als een agressieveling en het politieteam is ervan overtuigd dat Tommy de dader is. 

Liese denkt echter dat Tommy Haenen onschuldig is. Hij wordt in de cel opgesloten en wanneer Liese verneemt dat Tommy zich verhangen heeft, voelt ze zich slecht. De gedachte dat de echte moordenaar nog vrij rondloopt, maakt haar gedachten onweerstaanbaar.

Uit onderzoek blijkt dat Meerhout geknoeid heeft met bewijsmateriaal tijdens de huiszoeking bij Tommy Haenen. Alle blikken zijn op haar gericht, is ze over de schreef gegaan? 

En het moorden in de stad houdt niet op. In Het Rot, een moerassig natuurgebied op de Antwerpse Linkeroever, wordt de 21-jarige Hanne Gevers vermoord teruggevonden. En in het Hertoghepark werden Lena Bouwman en Sam Liefmans omgebracht. Lena is gewurgd en Sam is met messteken omgebracht. Het Hertoghepark was de vaste stek waar Arno Linter drugs dealde…

Is er een seriemoordenaar aan het werk? Commissaris Liese Meerhout moet samen met haar team deze moordenaar stoppen voor er nog meer slachtoffers vallen. Die speelt een geheimzinnig spelletje met de commissaris en stuurt haar boodschappen en raadselachtige aanwijzingen in een codetaal…

‘De moord op Arno Linter’bevat een misdaadverhaal vol spanning en mysterie. De auteur heeft een vlotte schrijfstijl en weet zijn vele duizenden fans steeds te bekoren met een origineel verhaal waarin je als lezer volledig in opgaat. Het verhaal zit boordevol verborgen boodschappen, codes en tips en het zet je aan om zelf mee te zoeken naar de dader.

Coppers besteed niet alleen aandacht aan Liese Meerhout als commissaris, maar gunt de lezer tevens een blik in haar privéleven. Haar relatie met Matthias, haar moeder die sinds kort in een WZC verblijft en hoe kwetsbaar ze kan zijn.

Het is steeds uitkijken naar nieuw werk van de Limburgse auteur die in Antwerpen woont. Coppers is een meester in het bedenken van misdaadverhalen en ontgoochelt nooit. Het verhaal zit perfect in elkaar, de auteur heeft veel research gedaan en weet waarover hij schrijft. En dat merk je als lezer. 

‘De moord op Arno Linter’ is opnieuw een pareltje, een boek dat boeit vanaf de eerste bladzijde, met een razend spannend, bloedstollend en verrassend plot. Kortom: een must have voor zij die van spannende politiethrillers houden!

ISBN: 9789022337806 – Paperback – blz – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Manteau