Recensie: Monster – Roderik Six

on

‘Monster’ van Roderik Six is een roman over een man die zijn vrouw verliest door een auto ongeval. Het is een ontroerend, gevoelig en onthutsend verhaal over het leven, de liefde en de dood.

Een oudere man heeft door een moment van onoplettendheid Véronique doodgereden. Hij reed te hard en heeft haar vol in de flank geraakt. Véronique was op slag dood.

De man van Véronique, wiens naam niet wordt gezegd in het verhaal, is volledig in de war. Hij vertelt zijn verhaal, zijn gevoelens, ervaringen en gedachten.

De man leeft na de dood van zijn vrouw eenzaam verder. Hij komt alleen ‘s avonds nog buiten, heeft zich al een maand niet gewassen of geschoren en drinkt zijn zorgen weg. Hij is een schim van zichzelf geworden.

Vrienden proberen hem op te beuren, maar hij ligt in de knoop met zichzelf en kan de dood van Véronique niet verwerken..

‘Monster’ is een prachtig boek dat geschreven is door Roderik Six. Met een verhaal waarvan je als lezer in de huid kruipt van het hoofdpersonage. Six weet het verdriet en de gevoelens van de man zo puur te beschrijven, dat je er stil van wordt. Sinds het moment van het tragisch ongeval vindt de man geen rust meer en leeft hij in een roes van ontgoocheling en wraak.

Met ‘Monster’ heeft de auteur opnieuw een ijzersterke roman afgeleverd. Dit vierde boek is net als de voorgaande werken een pareltje. Met zijn debuutroman ‘Vloed’ won Six prompt De Bronzen Uil. Ook zijn tweede roman ‘Val’ werd bekroond en met zijn bejubelde roman ‘Volt’ sloot hij zijn V-trilogie af. Van zowel ‘Vloed’ als ‘Val’ zijn de filmrechten verkocht.

ISBN: 978 90 446 2603 2 – Gebonden – 128 blz – Prijs: € 16,99 – Uitgeverij: Prometheus