Strip in de kijker: Suske en Wiske 356 – De Fluitende Olifant

on

In het nieuwste Suske en Wiske album ‘De Fluitende Olifant’ staat de eerste treinrit in België centraal . Het album is er gekomen naar aanleiding van de mini-expo in het treinmuseum Train World in Schaarbeek. De tentoonstelling ‘Op het spoor van Suske en Wiske’ toont de rol die de trein door de jaren heen heeft gespeeld in de avonturen van het stripduo.

Het verhaal

Lambik heeft voor Suske zijn verjaardag een uitstap georganiseerd naar het treinmuseum Train World. Ook Wiske en Jerom genieten van de oude treinen in het museum. Nadien bezoeken de vier professor Barabas. Die heeft ook een verjaardagscadeau voor Suske. Hij doet hem een reisje naar het verleden cadeau, meer bepaald naar het jaar 1835. Suske krijgt een ticket voor de rit te maken met de allereerste trein in België. Ook Wiske, Lambik, Jerom en professor Barabas vliegen mee met de teletijdmachine naar het jaar 1835.

Barabas zijn over-over-overgrootmoeder Miranda was één van de machinisten en hij wil haar en zijn over-over-overgrootvader ontmoeten.

Maar als Lambik in het verleden een man tegenhoudt die hem brutaal uit de weg duwt, verdwijnt Barabas plots in het niets. De man in kwestie blijkt geheim agent nummer 17 te zijn. Die zit, in opdracht van de koning, een terrorist achterna die een aanslag op de trein wil plegen. De terrorist stuurt voortdurend boodschappen waarop hij de aanslag aankondigt.

Onze vrienden vrezen dat ze de geschiedenis hebben veranderd en dat Miranda de aanslag niet zal overleven waardoor Barabas nooit geboren zal worden. Suske en Wiske doen er alles aan om de aanslag op de eerste trein te verhinderen. Maar dat verloopt niet van een leien dakje omdat de terrorist ongrijpbaar blijkt….

‘De Fluitende Olifant’ is het 356ste album van Suske en Wiske. Het scenario is van Peter Van Gucht en de tekeningen zijn van de hand van Luc Morjaeu. 

Deze gloednieuw stip bevat niet alleen een spannend verhaal, maar met de eerste treinreis tussen Brussel en Mechelen ook een stukje vaderlandse geschiedenis. 

Wil je na het lezen van deze strip de mini-expo ‘Op het spoor van Suske en Wiske’ bezoeken? Dat kan nog tot 7 maart in Train World, naast het station van Schaarbeek. Meer info vind je HIER

Suske en Wiske 356 – De Fluitende Olifant – ISBN: 9789002271052 – Paperback – 48 blz – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij