Nieuw: Chili Dice – Het pittige dobbelspel van 999 Games!

on

‘Chili Dice’ is een nieuwste dobbelspel van 999 Games. Het spel bevat zes dobbelstenen en een scoreblok. Het doel van ‘Chili Dice’ is met zo min mogelijk worpen zoveel mogelijk punten te verzamelen. Het komt erop aan om tactisch te spelen en op het juiste moment de bonuspunten te pakken!

De spelregels

De eerste speler werpt de zes dobbelstenen. Zijn er rode zijden bij? Dan kan hij beslissen om een of meerdere rode zijden naar een andere zijde te draaien. Of wanneer hij niet tevreden is met zijn resultaat, nogmaals gooien. Of  hij kan scoren en zijn puntentotaal op het scoreblad invullen.

Let op: een speler krijgt 30 worpen, die hij moet verdelen over maximum 10 rondes. De beurten worden afgevinkt op het scoreblad. Heeft de speler al zijn 30 worpen gebruikt, dan mag hij niet meer verder dobbelen en moet hij het resultaat noteren op het scoreblad. Indien hij nog lege scorevelden heeft, dan vult hij daar 0 punten in. Hij mag uiteraard niet meer verder spelen en voor hem stopt het spel. De volgende speler is nu aan de beurt.

De scorevelden

Op het scorebald staan 10 scorevelden. Bij de meeste scorevelden geven rode zijden een bonus op en mag het resultaat soms in een ander veld genoteerd worden.

Cijfervelden 1 tot 6: tel de ogen van de dobbelstenen die het desbetreffende cijfer tonen bij elkaar op. Zit er een rode zijde tussen, dan verdubbelt het totaal.

ROOD: in dit scoreveld krijg je voor elke rode zijde 10 punten.

STR (Straat): Tonen de dobbelstenen de waarden 1 tot en met 6, dan vul je 21 punten in bij STR. Bevindt zich tussen de zes dobbelstenen een rode zijde, dan mag je in plaats daarvan de  21 punten in het cijferveld van de rode zijde noteren.

GLK (Gelijke Waarden): Zijn er twee, drie of wel vier dobbelstenen die dezelfde waarde hebben, dan mag je de som van de ogen van die dobbelstenen in het scoreveld GLK invullen. Bevindt zich daaronder een rode zijde, dan mag je de som in plaats daarvan in het cijferveld van de rode zijde noteren.

KANS: Vul hier de som van alle ogen in. Een rode zijde heeft hier geen functie.

Kleine chili, grote chili en pittige chili

Een kleine chili (6x één, 6x twee of 6x drie) levert 50 punten op in het betreffende cijferveld. Of 25 punten in een ander veld naar keuze noteren.

Bij een grote chili (6x vier, 6x vijf of 6x zes) mag je 75 punten invullen in het betreffende cijferveld. Of 50 punten in een ander veld naar keuze noteren.

En tenslotte is er een pittige chili (alle dobbelstenen tonen de rode zijde). Je noteert bij ROOD of STR 100 punten of in plaats daarvan mag je 50 punten noteren in een ander veld naar keuze.

Het spel ‘Chili Dice’ eindigt na maximum tien rondes. Heeft een speler op het einde van het spel niet al zijn worpen opgebruikt, dan krijgt hij voor elke niet gebruikte worp 5 punten extra. Elke speler telt zijn punten samen en wie de meeste punten verzameld heeft, is de winnaar!

‘Chili Dice’ is een zeer leuk dobbelspel voor zowel jong als oud. Van zodra je de spelregels aandachtig doorgenomen hebt, kan het spel beginnen. Het is een eenvoudig spel, maar voor beginners is het toch aan te raden om het duidelijke schema, dat je vindt op de achterkant van de spelregels, erbij te nemen.

Bij ‘Chili Dice’ komt het erop aan om tactisch en met enige risico te spelen. En zeker je aantal beurten in het oog houden, want het is toch zo verleidelijk om nogmaals te gooien met de dobbelstenen!

Ik vind ‘Chili Dice’ een van de betere dobbelspellen. Wij hebben enkele spelletjes gespeeld en waren meteen verslaafd!. Het leuke aan dit aangenaam en pittig spelletje is dat iedereen het kan spelen. En je kan het zelfs alleen spelen. Een spelletje duurt ongeveer een half uurtje en het spel is nooit tweemaal hetzelfde en verveelt dus nooit. De zes dobbelstenen en de scoreblok zitten in een klein, handig doosje, ideaal om mee te nemen.

Inhoud:

  • 6 Dobbelstenen
  • 1 scoreblok
  • De spelregels
EAN: 8720289470036 –  Prijs: € 12,99 –  1 tot 4 spelers – Leeftijd: Vanaf 8 jaar – Speelduur: ong. 30 minuten – Uitgever en distributeur: 999 Games

https://www.999games.nl/chili-dice.html