Serge Le Tendre en Olivier TaDuc zorgen met ‘De tijger ontwaakt’ voor de terugkeer van Chinaman!

on

Bij uitgeverij Dupuis is het album ‘De tijger ontwaakt’ verschenen. Met dit boek voegen Le Tendre en TaDuc op virtuoze wijze een extra aspect toe aan de rijke wereld die ze creëerden in Chinaman.

Het verhaal

In Bakersfield, California, zijn ontvoeringen schering en inslag. Matt Monroe, net gerekruteerd bij Pinkertons, het beroemde agentschap van privédetectives, krijgt er zijn vuurdoop wanneer de oudste dochter van bankier Kelley vermoord teruggevonden wordt. 

Voor de jongen is dit vooral een uitgelezen kans om op zoek te gaan naar zijn echte vader: niemand anders dan Chen Log, de Chinaman uit de gelijknamige reeks van illustrator Olivier TaDuc en scenarist Serge Le Tendre.

Chen Long  leeft in armoede in Idlewild, Californië. Vroeger vocht hij als een ongetemde tijger, nu is het een zielige, oude man die verslaaft is aan opium.  Wanneer er tijdens een vuurgevecht zijn vriend Marcus wordt doodgeschoten door drie bandieten, maken de Pinkertons jacht op de bandieten. Chen Long wil met hen mee, dit is de kans voor Matt om Chen Long van dichtbij te volgen…

Chinaman werd in 1997 gecreëerd door Serge Le Tendre en Olivier TaDuc. Hij beleefde negen avonturen voor hij vertrek, met in het kielzog van zijn korte carrière het bedwelmende parfum van een western die uniek is in zijn genre.

Vijftien jaar na zijn afscheid is ‘De tijger ontwaakt’ meer dan een vervolg, beter dan een terugkeer. Dit boek is een testament, een groots afscheidsfresco waarin Chinaman tijdens zijn laatste avontuur verlossing vindt aan de zijde van zijn zoon, die opduikt uit de nevelen van het verleden.

Binnen de context van de ‘gold rush’ en het inherente racisme van de verovering van het Westen, is de ultieme les van deze krijger een emotioneel pleidooi voor rechtvaardigheid en tegen geweld.

Een steengoed scenario en de prachtige tekeningen brengen je als lezer zo in de sfeer van het wilde westen. ‘De tijger ontwaakt’ is een zeer verzorgd album, met een hardcover en gedrukt op kwaliteitsvol papier. een must have voor de fans!

ISBN: 9789031438945 – Hardcover – 136 blz – Prijs: € 29,95 -Uitgeverij: Dupuis