Strip in de kijker: F.C. De Kampioenen 111 – Kampioenen aan het front – Hec Leemans

on

In ‘Kampioenen aan het front’ heeft Balthazar Boma een afspraak bij een Franse worstenboer. Balthazar zit een samenwerking wel zitten, zo kan hij zijn assortiment worsten uitbreiden met de Boma Andouillette. Andouillette is een Normandische specialiteit en is gemaakt van gemalen varkensdarmen.

Ook Xavier, Pol en Mark zien een reisje naar Frankrijk wel zitten en samen met Boma vertrekken ze naar de Normandische kust. Onze vrienden worden er hartelijk ontvangen door Ludovic Fougasse, de eigenaar van de worstenfabriek, en zijn vrouw Nicole.

Maar hun plezierreisje wordt een echte nachtmerrie. Ze worden opgepakt wegens het uitgeven van vals geld en Balthazar, Xavier, Pol en Mark komen plots terecht in de Tweede Wereldoorlog. Ze zitten midden in een aanval van de Duitsers tegen de Amerikaanse troepen. En alsof dat nog niet genoeg is, blijkt dat Ludovic en Nicole niet zo eerlijk zijn als ze eruit zien…

Hoe zijn onze vrienden terecht gekomen in de Tweede Wereldoorlog? En wat doet Fernand in Normandië? En smaakt andouillette echt zo slecht zoals Xavier, Pol en Mark beweren?

‘Kampioenen aan het front’ is het 111de album uit de reeks F.C. De Kampioenen. Dit album is net zoals alle andere albums van de hand van  striptekenaar Hec Leemans, die opnieuw de medewerking kreeg van Tom Bouden. De stripreeks is na meer dan 100 albums nog steeds springlevend en het is telkens weer een plezier om een verhaal te lezen. Ook dit nieuwste stripalbum is er een vol met avontuur, actie en natuurlijk veel humor.

We kijken al uit naar album nummer 112: ‘Boma in de val’!

ISBN: 9789002271823 – Paperback – 32 blz – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij