Gezelschapsspel in de kijker: De Zoektocht naar El Dorado

‘De Zoektocht naar El Dorado’ is een familiespel voor twee tot vier spelers. Als speler komt het erop aan om met de juiste kaarten het beste parcours af te leggen en zo snel mogelijk de weg naar El Dorado, de gouden stad die ergens verborgen ligt in de dichtbegroeide jungle, te bereiken. Wie daarin slaagt is de winnaar!

In ‘De Zoektocht naar El Dorado’ ben je als speler een echte expeditieleider. Je begint met een generiek deck met kaarten die je gebruikt om over het speelbord te bewegen. Je deck bestaat uit een team van padvinders, reizigers en zeelieden die je helpen verschillende terreinen over te steken. Onderweg zul je kolkende rivieren, dichtbegroeide regenwouden en onbekende stammen tegenkomen.

Aan het begin van het spel wordt het speelbord neergelegd. Er zijn diverse mogelijkheden hoe je het speelbord kan leggen, deze varianten vind je in het boekje terug. Of je kan je eigen route samenstellen. Naast het speelveld worden de 54 expeditiekaarten op 18 stapels gelegd. Deze vormen De markt.

Elke speler zet zijn speelfiguur op het startveld en de speler die begint krijgt de startspelerhoed. Alle spelers nemen elk vier kaarten van hun trekstapel en het spel kan beginnen. Je moet het hele speelveld doorkruisen om El Dorado te bereiken, en dat doe je met je speelkaarten. 

Hoe het spel precies in zijn werk gaat, legt Bert van 999 Games je op deze video even voor je uit

‘De Zoektocht naar El Dorado’ is een leuk, spannend en avontuurlijk spel voor spelers vanaf 10 jaar. Een spelletje duurt ongeveer 45 minuten  Er zijn enkele routes beschikbaar in het bijbehorende boekje en het leuke is dat spelers ook hun eigen routes kunnen ontwerpen. Door steeds andere routes te bouwen (er zijn meer dan 100.000 mogelijke samenstellingen!), is het spel telkens weer verfrissend en ziet de zoektocht naar El Dorado er steeds opnieuw anders uit. 

Spelers die het spel een aantal keer gespeeld hebben, kunnen nog een stapje verder gaan en de grotvariant proberen. Hierin hebben ze de mogelijkheid om onderweg grotten te verkennen. In die grotten zitten fishes die hen een extra voordeel geven.

‘De Zoektocht naar El Dorado’ is een knap bedacht dekbuildingsbordspel, met vrij eenvoudige spelregels en is geschikt voor zowel beginnende als meer gevorderde spelers. Om het doel te bereiken komt het erop aan om een goede strategie te bedenken en tactisch te spelen.

Het spel is niet alleen leuk, het oogt ook mooi. Het spelverloop gaat vlot en is steeds verrassend. En wat een groot pluspunt is: het spel verveelt nooit, want elke route is een nieuwe uitdaging die een andere spelstrategie vereist.

Ik vind dat ‘De Zoektocht naar El Dorado’ een absolute aanrader is. Het spel staat garant voor uren speelplezier en kan perfect met twee, drie of vier spelers gespeeld worden. Dit bordspel van 999 Games werd bekroond tot Speelgoed van het jaar 2020 in de categorie 10 & 11 jaar.

De Zoektocht naar El Dorado- Inhoud:

 • 1 dubbelzijdige startterreintegels
 • 6 dubbelzijdige terreintegels
 • 2 dubbelzijdige terreinstroken
 • 1 dubbelzijdige eindtegel
 • 6 blokkades
 • 4 expeditie tableaus
 • 4 startdecks van elk
 • 8 expeditie kaarten
 • 1 startspelershoed
 • 54 expeditie kaarten
 • 1 markttableau
 • 8 speelstukken
 • 36 grotfiches
 • De spelregels

EAN: 8719214427559 –  Prijs: € 29,99 –  2 tot 4 spelers – Leeftijd: vanaf 10 jaar – Speelduur: ong. 45 minuten – Uitgever en distributeur: 999 Games

https://www.999games.nl/de-zoektocht-naar-el-dorado-kaartspel.html