Boek in de kijker: Watercolor in simpele stappen – Michelle Dujardin

on

Michelle Dujardin is illustrator en schrijfster. Ze houdt van het schilderen van de natuur in al zijn vormen. Michelle geniet vooral van het schilderen van dieren omdat hun prachtige uiterlijk, hun gedrag en hun karakter iedere keer weer haar dag een vrolijk tintje geeft. In haar tekeningen en schilderijen probeer ze de ‘ziel’ of ‘essentie’ van de dieren en de natuur te vangen en op een vrolijke manier de lichtheid, stilte en kwetsbaarheid ervan te tonen.

Met ‘Watercolor in simpele stappen’ heeft de illustrator een nieuw boek uit, een prachtig en leerrijk boek waarmee je  in simpele stappen de beginselen van watercolor leert.

Sinds haar vierde houdt Michelle van schilderen met waterverf – aquarel – zoals volwassenen het zo mooi noemen. Zelf gebruikt ze graag de term watercolor, omdat de term voor Michelle precies aangeeft waar het over moet gaan: water en kleur.

In ‘Watercolor in simpele stappen’ vinden we eerst een stukje theorie: algemene uitgangspunten zoals o.a. de basis van het tekenen, de schildermethode die Michelle gebruikt, de zen-werkwijze, een spontane, moeiteloze schildermethode om je te helpen ontspannen en uiteraard over het materiaal.

En dan begint het echte werk. Het schilderen van de natuurelementen is ingedeeld in vijf grote hoofdstukken: Bloemen, Bomen en planten, Dieren, Vogels, vlinders en insekten en tenslotte een hoofdstuk Overige natuur.

Het boek bestaat uit 25 projecten. Van kikkers tot kersen, tulpen tot een lieveheersbeestjes, klaprozen tot cactussen; schilder zelf de prachtige flora en fauna na aan de hand van heldere stap-voor-stapfoto’s. 

Dit boek is er voor iedereen, zowel voor jong als oud, voor beginners en gevorderden. Want iedereen kan tekenen en schilderen, Michelle legt in haar boek uit wat je moet doen om eigen kunstwerkjes te creëren. En je moet oefenen, net zoals je moet oefenen met alles wat je doet in je leven. En of je nu tekent of schildert: hou altijd in gedachten dat falen mag.

‘Watercolor in simpele stappen’ is een mooi, duidelijk en leerrijk boek waarvan je zin krijgt om aan het werk te gaan. Stap-voor-stap, met voorbeelden en de nodige uitleg erbij, kan iedereen dieren en planten uit de natuur schilderen. Steeds wordt er bij vermeld welke verfkleuren en brush pens je nodig hebt. ‘Watercolor in simpele stappen’ is een ideaal boek om te geven of te krijgen!

ISBN: 9789024593743 – Paperback – 160 blz – Prijs: € 17,50 – Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

https://www.lsamsterdam.nl/boek/watercolor-in-simpele-stappen-met-michelle-dujardin/

www.michelledujardin.com