Boek in de kijker: Achter de horizon – Ciara Geraghty

on

Ciara Geraghty is geboren en getogen in Dublin, waar ze ook nu nog woont met haar man en drie kinderen. Ze is fulltime schrijfster en haar boeken zijn zonder uitzondering een enorm succes in Ierland. Na ‘Overleven voor beginners’ is ‘Achter de horizon’ de tweede roman van Geraghty die bij uitgeverij Boekerij verschenen is.

‘Achter de horizon’ is een heerlijke feelgoodroman, ideaal leesvoer voor de lezers van Jill Mansell, Rosie Walsh en Jojo Moyes.

Terry en Iris zijn al heel lang hartsvriendinnen die alles met elkaar  delen. Als Terry langsgaat om Iris’ achtenvijftigste verjaardag te vieren, maar haar huis volkomen verlaten aantreft, weet ze meteen dat er  iets heel erg mis is. Iris staat met volle overgave midden in het leven,  maar omdat ze wel een ernstige chronische ziekte heeft, is Terry bang dat Iris misschien een radicale beslissing heeft genomen.

Een onverwachte reis verandert het leven van twee vriendinnen voorgoed

Dan krijgt ze een brief waaruit blijkt dat haar angstige vermoeden  klopt: Iris is op weg naar Zwitserland, om daar in een  kliniek voor levensbeëindiging een waardige dood tegemoet te zien.  Terry reist haar achterna, samen met haar dementerende vader  Eugene, die ze niet zomaar achter kan laten. Ze is vastbesloten haar vriendin op andere gedachten te brengen. Maar als ze Iris ingehaald  heeft, blijkt die niet omgepraat te kunnen worden. Als ze besluiten de reis met zijn drieën voort te zetten, volgen zes emotionele dagen  die eigenlijk de ergste van Terry’s leven zouden moeten zijn, maar tot de beste zullen gaan behoren.

ISBN: 9789022589939 – Paperback – 368 blz – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Boekerij

https://www.boekerij.nl/producten/achter-de-horizon-9789022589939