Boek in de kijker: Voor altijd mijn dochter – Rachel Hore

on

Rachel Hore werkte bijna twintig jaar als redacteur bij een Engelse uitgeverij. Ze verhuisde met haar gezin naar het platteland van Norfolk, waar ze zich fulltime op het schrijven richt. Bij uitgeverij Boekerij is met ‘Voor altijd mijn dochter’ de tiende naar het Nederlands vertaalde roman verschenen.

Als de achttienjarige Alice Copeman in 1917 een jonge soldaat ontmoet die op verlof is van het front, worden ze halsoverkop verliefd. Ze raakt zwanger, maar als het bericht komt dat haar geliefde is omgekomen, zet haar stiefmoeder Alice onder grote druk om haar dochtertje direct na de geboorte af te staan. Na de bevalling blijft Alice gebroken achter, rouwend om haar kind en haar geliefde.

Tijdens de oorlog moet Alice een moeilijke keuze maken. Jaren later zoekt haar dochter naar de waarheid

Edith en Philip Burns zijn ongewenst kinderloos en adopteren de baby, die ze Irene noemen. Irene groeit op met het gevoel dat er iets ontbreekt in haar leven, dat ze anders is dan andere kinderen. Maar niemand vertelt haar de waarheid, en uiteindelijk verhuist ze naar Londen, de grote stad. Daar besluit ze haar zoektocht naar het ware verhaal van haar afkomst voort te zetten.

Een universeel en recent weer actueel taboe uit het verleden: alleenstaande moeders die gedwongen werden hun kind af te staan

‘Voor altijd mijn dochter’ bevat een prachtig verhaal over een liefde in tijden van oorlog. Rachel Hore heeft dit uitstekend boek zo geschreven, dat je als lezer mee in het verhaal wordt gesleept en je meeleeft met de personages. ‘Voor altijd mijn dochter’ is een aangrijpende roman die je aanzet tot nadenken. Een aanrader!

ISBN: 9789022591734 – Paperback – 416 blz – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Boekerij

https://www.boekerij.nl/producten/voor-altijd-mijn-dochter-9789022591734