Uitgeverij Athenaeum brengt ‘Verzameld werk’ van Willem Elsschot opnieuw uit

on

Uitgeverij Athenaeum – Polak & Van Gennep heeft ‘Verzameld werk’ van de Vlaamse romanschrijver en dichter Willem Elsschot opnieuw uitgebracht. ‘Verzameld werk’ telt 848 pagina’s en is inmiddels aan zijn zevende druk toe. Het boek bevat de elf romans van Elsschot: Villa des Roses, Een ontgoocheling, De verlossing, Lijmen, Het been, Kaas, Tsjip, De leeuwentemmer,  Pensioen, Het tankschip en Het dwaallicht en tweeëntwintig verzen. Dit alles prachtig gebundeld in een lijvig boek met hardcover én leeslintje. 

Willem Elsschot (1882-1960), pseudoniem van Alphons de Ridder, is een van de belangrijkste Vlaamse auteurs uit de geschiedenis. Hij schreef o.a. de bekende en zeer gewaardeerde romans Villa des Roses, Lijmen/Het Been en Het Dwaallicht, die tevens verfilmd werden. Elsschot schiep een relatief klein oeuvre, dat meer dan zestig jaar na zijn dood nog altijd getuigt van zijn zeldzame schrijftalent. Als geen ander weet Elsschot haarfijn, met haast chirurgische precisie, de menselijke ziel bloot te leggen.

Het hele magistrale oeuvre in één band. Om te lezen en te herlezen. Want Elsschot leeft.

Zijn romans kenmerken zich door een groot psychologisch inzicht, een mooie milde ironie, een buitengewoon scherpe geest en een aanstekelijk gevoel voor humor. En vooral ook door mededogen. Mededogen met de zoekers, de ploeteraars, de dromers. En zijn poëzie wordt zelfs geciteerd in de Tweede Kamer in Nederland.

Elsschot is altijd populair gebleven in Nederland en Vlaanderen, en zijn romans zijn in vele talen vertaald. Bij uitgeverij Athenaeum is het mogelijk om al de werken van de meester in één boek aan te schaffen, dat bezorgd en toegelicht is door Peter de Bruyn. 

De ideale kans om alle meesterwerken van Elsschot in één boek aan te schaffen!

‘Verzameld werk’ is een must have voor elke literatuurliefhebber. Alle romans en novellen van de Antwerpse grootmeester, gebundeld in één boek. Met naast deze klassiekers uit de Nederlandse literatuur ook nog 22 gedichten. 

Na al die jaren zijn de boeken van Elsschot nog steeds een genot om te lezen. Zijn stijl kenmerkt zich door beknopte trefzekerheid, een humoristische toets en een karakterisering die de lezer lang bijblijft. Zijn romans zijn vaak gesitueerd in een zakelijke omgeving, die hij had leren kennen in zijn andere leven als reclameman. Het werk van Elsschot is zo uniek dat het telkens weer nieuwe generaties lezers weet aan te spreken.

Naast ‘Verzameld werk’ heeft uitgeverij Athenaeum – Polak & Van Gennep ook de romans ‘Kaas’, Villa des Roses’ en ‘Het dwaallicht’ uitgebracht in de Salamander-reeks en als luisterboek.

Verzameld werk | 9789025307912 | €50 | verschijnt ook als e-boek – https://www.singeluitgeverijen.nl/athenaeum/boek/verzameld-werk-3/ 

Kaas | ISBN 978 90 253 0792 9 | €16 | verschijnt ook als e-boek en audioboek – https://www.singeluitgeverijen.nl/athenaeum/boek/kaas-2/

Villa des Roses | ISBN 978 90 253 1037 0 | €16 | verschijnt ook als e-boek en audioboek – https://www.singeluitgeverijen.nl/athenaeum/boek/villa-des-roses/

Het dwaallicht | ISBN 978 90 253 1038 7 | €18 | verschijnt ook als e-boek en audioboek – https://www.singeluitgeverijen.nl/athenaeum/boek/dwaallicht/