Urbanus 193 – De blussers van Tollembeek – Linthout en Urbanus

on

In ‘De blussers van Tollembeek’ is Urbanus tot over zijn oren verliefd op Zjoske, een meisje uit zijn klas. Urbanus doet er alles aan om haar hart te veroveren, echter zonder succes. Wanneer hij hoort dat Zjoske in vuur en vlam staat voor een stoere brandweerman, biedt Urbanus zich aan als vrijwilliger bij de brandweer.

Maar nadat hij een conflict had met de brandweermannen, willen ze hem niet aanvaarden in hun korps. Uiteraard weet de bekendste inwoner uit Tollembeek een oplossing voor dit probleem, met alle gevolgen van dien…Zal Urbanus toch het hart van Zjoske veroveren?

‘De blussers van Tollembeek’ is het 193ste album uit de reeks van ‘De avonturen van Urbanus’. Een album waar zowat alle inwoners, spreekwoordelijk of echt, in vuur en vlam staan. Absurde humor, maffe situaties en een verliefde Uranus, meer hebben Urbanus en Willy Linthout niet nodig om ook van dit stripverhaal ook een topper te maken. Waar blijven ze toch die inspiratie halen om telkens weer opnieuw een origineel en knotsgek verhaal te bedenken?

Eindigen doet dit verhaal met de boodschap ‘Nog 7 avonturen’. Wat zouden de twee bedenkers van deze stripreeks van plan zijn? Nog even wachten voor we het antwoord weten..

ISBN: 9789002271717 – 32 blz – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij