Strip in de kijker: Vertongen & Co 33 – Het virus van de vampier

on

De Vlaamse stripreeks ‘Vertongen & Co’ is een spin-off van de succesreeks ‘F.C. De Kampioenen’ en bij Standaard Uitgeverij is er met ‘Het virus van de vampier’ het 33ste album verschenen. De reeks, met Mark Vertongen in de hoofdrol, wordt getekend door Wim Swerts en Luc Van Asten. Hec Leemans, de tekenaar van de reeks ‘F.C. De Kampioenen’ en François Corteggiani zorgen voor de scenario’s.

Het verhaal begint wanneer Mark, Bieke en Paulien worden uitgenodigd door professor Flessentrekker voor een etentje. Wanneer ze aankomen bij de professor blijkt deze verdwenen te zijn. Inspecteur Porei wordt er bij gehaald, maar die vindt geen enkel spoor naar de verdwenen professor. Het is Paulien die via de beelden van de bewakingscamera ontdekt dat professor Flessentrekker ontvoerd is door een vampier.

Mark contacteert via Skype graaf Mircevlad, de vampier uit de Karpaten, die we nog kennen uit album 22 ‘De kus van de vampier’. Mircevlad vermoedt dat de dader wel eens professor Drakokul zou kunnen zijn. Volgens Mircevlad verblijft Drakokul in de Provence.

Onze vrienden staan opnieuw voor een spannend avontuur. Mark, Bieke, Paulien, inspecteur Porei en oma Boma vertrekken niet met de camper maar met de helikopter van Balthazar naar de Provence, meer bepaald naar het stadje Carpentras, waar ze de ontvoerde professor Flessentrekker proberen te vinden. En dat gaat niet zonder slag of stoot…

In ‘Het virus van de vampier’ hebben onze vrienden te maken met een virus, niet het coronavirus maar een vampiervirus. Een virus dat de hele mensheid zal veranderen in bloedzuigende vampiers. Het is aan Markske om de wereld te redden, gelukkig kan hij rekenen op zijn lieftallige echtgenote Bieke en zijn pientere dochter Paulien…

ISBN: 9789002271946 – Paperback – 32 blz – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij