Gezelschapsspel in de kijker: HALLI GALLI

on

‘Halli Galli’ is een superleuk spel voor het hele gezin. Het spel wordt gespeeld met 56 speelkaarten en een hotelbel.

De spelregels

Voorbereiding

Leg de hotelbel in het midden op tafel en schud de 56 speelkaarten goed. De deler deelt de kaarten één voor één rechtsom aan de spelers, tot alle kaarten gedeeld zijn. Iedere speler legt zijn stapel gedekt voor zich neer en de spelers mogen hun kaarten niet bekijken.

Spelverloop

De speler links van de deler begint. Hij draait de bovenste kaart van zijn stapel om, en legt die open op een eigen aflegstapel bij de bel. Hij legt zijn kaart er zo op, dat de vorige kaart geheel bedekt is. En dan is het de beurt aan de volgende speler. ‘Halli galli’ kan gespeeld worden vanaf 2 tot 6 spelers.

Om te voorkomen dat de speler zichzelf bevoordeelt, draait hij iedere kaart van zich af open. Hoe sneller hij die beweging maakt, hoe sneller hij ook zelf de kaart ziet.

Zodra er 5 gelijke vruchten op de aflegstapels zichtbaar zijn, probeert iedere speler als eerste te bellen. Snel zijn is dus de boodschap!

Wie als eerste belt als er 5 vruchten van eenzelfde soort op tafel liggen, wint alle open aflegstapels. deze kaarten legt hij gedekt onder zijn trekstapel. Dan begint hij een nieuwe ronde door als eerste een kaart te draaien.

Als een speler belt, en er liggen geen vijf vruchten van dezelfde soort, moet hij voor straf alle spelers een gedekte kaart van zijn stapel geven, te beginnen met de speler links van hem. Hier geldt: op=op.

Einde van het spel

Het spel eindigt als er nog maar twee spelers in het spel zijn. Die spelen nog door totdat de openliggende aflegstapels door een van hen gewonnen zijn. 

Daarbij geldt de volgende uitzondering: als een van beiden belt, en het aantal is niet juist, krijgt de andere speler alle kaarten van de aflegstapels en is het spel ten einde. Indien gewenst kunnen de spelers ook doorspelen totdat een van hen niet meer kan.

Opmerking: draait een speler zijn laatste kaart om, dan is hij nog niet uitgeschakeld. Hij mag nog bellen zolang hij zijn aflegstapel nog niet heeft verloren. Bij het omdraaien van de kaarten wordt hij eenvoudigweg overgeslagen.

De speler die op het einde van het spel de meeste kaarten heeft, wint het spel.

‘Halli Galli’ is een zeer leuk reactiespel en dankzij de eenvoudige spelregels geschikt voor alle leeftijden. Het is zowel leuk om met twee te spelen als tijdens een spelletjesavond met meerderen. Hilariteit verzekerd met het spel met de bel!

Naast ‘Halli Galli’ is er ‘Halli Galli Extreme’, een extreme variant waarbij de spelers nog op meer dingen moeten letten. Druk op de bel als je twee gelijke kaarten ziet of een dier met zijn lievelingseten…(Meer info over ‘Halli Galli Extreme’ vind je HIER)

HALLI GALLI Inhoud:

  • 56 speelkaarten
  • 1 hotelbel
  • De spelregels

EAN: 8717249191513 –  Prijs: € 14,99 –  2 tot 6 spelers – Leeftijd: vanaf 6tot 99 jaar – Speelduur: ong. 15 minuten – Uitgever en distributeur: 999 Games

https://www.999games.nl/halli-galli.html

Advertentie