Recensie: Robbedoes door… Christian Durieux – Pacific Palace

on

‘Robbedoes door…’ is een stripreeks waarin telkens een andere auteur en tekenaar een album Robbedoes en Kwabbernoot voor hun rekening nemen. ‘Pacific Palace’ is het 17de album uit de reeks en het is deze keer Christian Durieux die Robbedoes onder handen neemt.

In dit 17de album werken Robbedoes en Kwabbernoot als piccolo in het prachtige hotel Pacific Palace.

Het verhaal begint wanneer alle gasten van het hotel onverwacht aan de deur worden gezet om plaats te maken voor president Korda, een dictator op de vlucht. Ook zijn vrouw, zijn dochter Elena en twee lijfwachten hebben hun toevlucht genomen in het hotel. Het weinige personeel dat er zich nog rest in het hotel is helemaal niet gediend met de komst van Korda.

Drie dagen en drie nachten de tijd hebben ze om te beslissen over het lot van de Oost-Europese tiran. Welke rol is er weggelegd voor Robbedoes en Kwabbernoot in de intriges in de paleisgangen? En dan is er nog de verleidelijke Elena, waar onze twee vrienden een oogje op hebben..

‘Pacific Palace‘ is een uitstekend stripalbum van de hand van Christian Durieux, een album met een spannend scenario en prachtige tekeningen. Een must-read voor de vele Robbedoes fans!

ISBN: 9789031439072 – Paperback – 80 blz – Prijs: € 10,50 – Uitgeverij: Dupuis