Recensie: Een onschuldige moord – Chris De Bruyn

Chris De Bruyn (1989) haalde een master handelsingenieur in de beleidsinformatica en een master nautische wetenschappen aan de Hogere Zeevaartschool. Na avonturen op een olietanker en een cruiseschip werkt hij nu als stuurman op een offshoreschip van Jan De Nul. 

Aan boord verslond hij de Engelse misdaadserie Poirot die hem aan het denken zette. Wat als de moordenaar eens zelf alles moet uitzoeken? Tijdens een van zijn zeereizen schreef hij ‘Een onschuldige moord’, een thriller waarmee Chris zijn debuut maakt als auteur.

Op de achterflap van het boek lezen we: “Een whodunit waarin de moordenaar met naam en toenaam op bladzijde één bekent, terwijl de lezer zich tot de laatste pagina blijft afvragen wie het gedaan heeft en waarom.” 

Geef toe, deze zin nodigt toch uit om dit boek te lezen? Ik was razend benieuwd om deze psychologische thriller te lezen.

Het verhaal

“Ik besef dat het een vreemd begin van een moordmysterie is maar goed, ik heb het gedaan…”

Soldaat Thomas Lassiter heeft het Engelse leger gediend tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hij liep een trauma op en verbleef zes maanden in een psychiatrische inrichting. Nu probeert de succesvolle auteur, Thomas heeft drie bestsellers geschreven, de draad van zijn leven weer op te pikken in het klein dorpje Little Wycombe. Thomas verblijft in ‘The Three Doves’, een typisch Brits appartementje met drie verdiepingen. Hier kan hij in alle rust bijkomen en schrijven.

Wanneer Thomas een bezoekje brengt aan zijn onderbuur Roger Bensington, slaan plots zijn stoppen door en slaat hij Roger meermaals met zijn hoofd tegen de tafel, tot de oude man dood ligt in een plas bloed. 

Vanaf dat moment volgen vreemde gebeurtenissen elkaar op. Hoofdinspecteur Burke en brigadier Lynsey starten met het onderzoek. Tijdens de ondervraging blijkt Thomas een alibi te hebben. Zowat het hele dorp heeft hem op het tijdstip dat Bensington vermoord werd, gezien in de lokale pub.

Thomas Lassiter begrijpt er niets van. Hij heeft toch de moord gepleegd? Is er iemand die hem beschermt en ervoor gezorgd heeft dat de politie voor een onmogelijke taak staat? Of heeft hij Roger Bensington toch niet vermoord en was het één grote hallucinatie? 

Thomas wil weten wat er echt gebeurd is en start zelf een onderzoek…

Chris De Bruyn debuteert met ‘Een onschuldige moord’ langs de grote poort. Ik kijk er naar uit om nog meer spannende thrillers van Chris te lezen!

‘Een onschuldige moord’ bevat een origineel verhaal dat zich afspeelt in dorpje op het Engelse platteland, zo’n dorpje waar iedereen iedereen kent. Deze psychologische thriller boeit van begin tot einde, met personages die goed worden neergezet en verrassende plotwendingen. De auteur heeft dit boek met een vlotte pen geschreven en het liefst van al wil je deze thriller in één ruk uitlezen, zo spannend en mysterieus is het verhaal!

ISBN: 9789022337714 – Paperback – 288 blz – Prijs: € 22,50 – Uitgeverij: Manteau