Bordspel in de kijker: De Legenden van Andor- Jonge Helden

In 2013 verscheen bij 999 Games het bordspel ‘De Legenden van Andor’. Een spannend coöperatief bordspel voor het hele gezin, dat veel succes kende. Het werd in 2014 uitgeroepen tot Speelgoed van het jaar en de Nederlandse Expertspellenprijs.

Er volgden diverse uitbreidingen en varianten op dit spel en met ‘De Legenden van Andor, Jonge Helden’ is er nu een toegankelijke versie verkrijgbaar met vereenvoudigde spelregels, avontuurlijke opdrachten en prachtige illustraties, en dit voor spelers vanaf 7 jaar. Net zoals bij ‘De Legenden van Andor’ kruipen spelers in de rol van tovenaar, boogschutter, krijger en dwerg om Andor te verlossen van het kwaad. 

‘De Legenden van Andor, Jonge Helden’ werd ontworpen door Inka & Markus Brand. Het Duitse koppel heeft sinds 2006 samen al tientallen spellen ontwikkeld, waaronder velen met prijzen werden bekroond.

Het spel

In ‘De Legenden van Andor, Jonge Helden’ zijn de wolfskinderen verdwaald in de dwergenmijn en hebben dringend hulp nodig. De Jonge Helden van Andor schieten te hulp, maar zodra ze de Rietburcht hebben verlaten, ziet de sluwe draak zijn kans en bereidt zich voor om aan te vallen. Zullen de helden erin slagen om hun taken te voltooien voordat de draak het onbeschermde kasteel bereikt?

Alvorens het spel te spelen is het aan te raden om de spelregels grondig te lezen. In het begin lijkt het misschien een moeilijk spel, maar eens je het speelt ben je al snel in de ban van dit episch bordspel en zal je snel ondervinden dat dit hét bordspel bij uitstek is om met je vrienden of familie te spelen. Het spel kan gespeeld worden met twee, drie of vier 4 spelers en een spelletje duurt ongeveer 30 à 45 minuten.

 ‘De Legenden van Andor, Jonge Helden’ is niet alleen een fantastisch bordspel, het oogt ook mooi dankzij het knap en kwaliteitsvol spelmateriaal. Dankzij deze versie kunnen ook jonge spelertjes meespelen met dit uniek spel vol met actie en avontuur. Wat ons betreft:  ‘De Legenden van Andor, Jonge Helden’ is een vijfsterren bordspel!

Inhoud:

  • 1 speelbord
  • 4 dubbelzijdige heldentableaus
  • 18 speelstukken met kunststof voetjes
  • 12 opdrachtkaarten
  • 12 dobbelstenen
  • 27 zonneschijven
  • 83 kartonnen onderdelen
  • 1 nachtfiche
  • De spelregels

EAN: 8719214429591 –  Prijs: € 29,99 –  2 tot 4 spelers – Leeftijd: vanaf 7 jaar – Speelduur: ong. 30 à 45 minuten – Uitgever en distributeur: 999 Games

Meer info vindt u HIER