Gezelschapsspel in de kijker: Silencio

Silencio is een kaartspel waarbij de spelers wandelaars in afgelegen landen zijn. Ze trekken door prachtige landschappen en verzamelen fragmentarische indrukken van hun gezamenlijke reis. 

Het spel bestaat in totaal uit 55 kaarten, waarvan de speelkaarten in vier verschillende kleuren zijn en iedere kleur is genummerd van 1 tot 13. Het aantal spelers bepaalt welke waarden er nodig zijn en hoeveel kaarten iedereen krijgt.

De spelers moeten als team samenwerken en mogen niet praten…van zodra er iemand iets zegt, heeft iedereen verloren en is het spel ten einde!

Wie aan de beurt is, speelt een van zijn handkaarten. Elk van de vier kleuren heeft een eigen rij en elke nieuwe gespeelde kaart moet een hogere waarde hebben dan die van de laatst gespeelde kaart van dezelfde kleur. 

Elke reiskaart heeft een nadelig of een voordelig effect. Afhankelijk van het verschil tussen de waarden van de kaart die op tafel ligt en de kaart die de speler erbij legt, wordt er een effect geactiveerd. De spelers moeten deze effecten zodanig gebruiken om als team zoveel mogelijk kaarten te spelen.  Een kaart die direct aansluit, zoals een rode vijf na een rode vier, geeft een nadeel. Bij een kaart die niet direct aansluit mag je het voordelige effect gebruiken.

Als je geen kaart kunt aanleggen, moet je de beurt overslaan. Het spel eindigt wanneer niemand nog een handkaart kan spelen. Wie het minste reiskaarten over heeft, is de winnaar.

Silencio is een tactisch kaartspel voor 2 tot 4 spelers vanaf 12 tot 99 jaar. Een spelletje duurt gemiddeld zo’n 15 minuten, ideaal om tussendoor een partijtje te spelen.

Beginnen doe je met de bijgeleverde speluitleg grondig te lezen. Alles staat duidelijk, met voorbeelden, uitgelegd en na enkele partijtjes gespeeld te hebben, ben je helemaal mee. Het leuke aan Silencio is dat je moet samenwerken en er mag niet gepraat worden, wat best moeilijk is. 

Silencio is een leuk spel, het werd gecreëerd door de Spaanse spellenontwerper César Gómez Bernardino. Het spel onderscheidt zich van vergelijkbare spelconcepten dankzij de fantasierijke grafische vormgeving van Sébastien Caiveau.

Silencio inhoud:

  • 55 kaarten
  • 4 overzichten
  • de spelregels

EAN: 8720289470159 –  Prijs: € 10,99 –  2 tot 4 spelers – Leeftijd: vanaf 12 tot 99 jaar – Speelduur: ong. 15 minuten – Uitgever en distributeur: 999 Games

https://www.999games.nl/silencio.html

Advertentie