Boek in de kijker: Het dagboek van Gurty – Vakantie op het platteland – Bertrand Santine

on

Bij Baeckens Books is met ‘Het dagboek van Gurty – Vakantie op het platteland’ het eerste boek over het allercharmantst hondje Gurty verschenen. Een leuk en hilarisch boek van Bertrand Santine, dat naar het Nederlands vertaald is door Edward van de Vendel. 

In dit eerste deel gaat Gurty samen met haar baasje Kasper naar het platteland. Ze gaan er op vakantie en Gurty is in haar nopjes want ze zal haar vriendinnetje Fleur terug zien. Fleur en Gurty trekken elke vakantie er samen op uit om de wereld op het platteland te ontdekken, en raken telkens in grappige situaties verzeild.

Verder maken we kennis met Billenkop, de kat van de buren, wiens wangen zijn zo dik dat ze doen denken aan…billen, een eekhoorn die Gurty en Fleur uitlacht en vele andere dieren. Gurty observeert en beschrijft de wereld op een manier die tegelijk intelligent en komisch is. 

‘Het dagboek van Gurty – Vakantie op het platteland’ is een boek met 23 verhalen die Gurty optekende tijdens de maand juli. Het boek is geschikt voor jongens en meisjes vanaf 9 jaar en is een absolute aanrader. Het is genieten van deze maffe, komische en hilarische verhalen rond Gurty, de gekste en grappigste hond die er bestaat.

Naast de dagboekverhalen staan er achterin het boek nog diverse spelletjes en vind je de recepten terug voor het maken van Kattengebak, Gurty’s Chichi en appeltaart met kip… Verder leer je hoe je een Gurty-happertje moet maken, ontdek je met een psychologische test welk personage uit dit boek je bent en tenslotte geeft Gurty negen tips die ervoor zorgen dat je hond gelukkig is.

ISBN: 978 90 5924 900 4 – Hardcover – 144 blz – Prijs: € 13,99 – Uitgeverij: Baeckens Books

Meer info vindt u HIER