Boek in de kijker: Hoe noemen we de band – Roel Venderbosch

on

Roel Venderbosch is naast striptekenaar en illustrator ook muzikant en grafisch vormgever voor verschillende Nederlandse bands, waaronder Racoon, de Jeugd van Tegenwoordig en Daniël Lohues. Na zijn debuut met ‘KSX’ is er bij uitgeverij De Fontein met ‘Hoe noemen we de band’ zijn tweede graphic novel verschenen.

In deze graphic novel zien we Roel als puber, hoe hij in zijn eerste twee bandjes belandt, verliefd wordt en meedoet aan de jaarlijkse poptalentenjacht. 

Het verhaal speelt zich af in Aalten, een gemeente in het oosten van de Nederlandse provincie Gelderland, ook wel het Jeruzalem van het oosten genoemd. In 1982 is Roel 14 jaar en pubert hij volop. Roel, Wosje voor de vrienden,  zit bij de kapper en wil een nieuw kapsel, zijn haar rechtop zoals Sting. Maar groot is zijn verbazing wanneer de kapper hem kaal geschoren heeft.

Verder speelt Roel met zijn pa gitaar. De aankoop van een tweedehands basgitaar leidt tot de band Leckage, waarmee ze mogen optreden op het schoolfeest. Met de band hopen de vrienden een muzikale carrière uit te bouwen…

‘Hoe noemen we de band’ is originele graphic novel met een autobiografisch verhaal, geschreven en getekend door Roel Venderbosch. Het bevat een uitstekend scenario en knappe tekeningen. Een boek waarin pubers zichzelf in zullen herkennen, anderen zullen ongetwijfeld terugdenken aan de tijd dat ze zelf puber waren…

‘Hoe noemen we de band’ is een leuke graphic novel waar de muziek van af spat. Op de website van Hoe noemen we de band krijg je als extraatje twee Leckage-liedjes! 

ISBN 978 94 6336 133 0 – Paperback – 96 blz – Prijs: € 19,90 – Uitgeverij: De Harmonie

Hoe noemen we de band