Gezelschapsspel in de kijker: De Crew

on

De Crew is een leuk, spannend en  coöperatief kaartspel, uitgebracht door 999 Games, waarin de spelers in 50 missies op zoek gaan naar de mysterieuze negende planeet. Dat doel kan bereikt worden door goed samen te werken en dit moet gebeuren zonder met elkaar te praten. Gelukkig zijn er een paar communicatiemogelijkheden en het komt erop aan om door slim gebruik te maken van de middelen die je hebt, om zo de juiste astronaut de slag met net die juiste kaart erin te laten winnen.

De 50 missies lopen in moeilijkheidsgraad op en elke missie is hierdoor weer anders. De Crew wordt niet alleen moeilijker naarmate meer missies zijn volbracht, maar ook wanneer je het spel met meer mensen speelt. Met meer mensen wordt het steeds lastiger om de missies in één keer te behalen.

Het spel is het leukst met een crew van 3 tot 5 spelers. Toch kan het ook, mits enkele aanpassingen, gespeeld worden door een crew van 2. Hoe dat in zijn werk gaat lees je in het bijbehorende boekje met de spelregels.

Starten doe je in missie 1, daarna kan je doorgaan naar missie 2,3,4, enz. Je kan ook missies overslaan en in een keer naar missie 20 gaan, maar om het verhaal van het spel te volgen is het raadzaam om missie per missie te spelen.

Hoe het spel precies in zijn werk gaat, legt Bert van 999 Games uit in de volgende video:

De Crew is een kaartspel voor zowel beginners als gevorderden. Wie een fervente kaartspeler is, zal het spel snel in de vingers hebben. De spelregels zijn niet zo moeilijk en ook zij die nooit met de kaarten spelen zullen snel mee zijn met dit spannend kaartspel. 

De Crew is een zeer leuk kaartspel, door de 50 missies te spelen is het spel en de spelregels steeds anders en verveelt het nooit. Elke missie is moeilijker en uitdagender. Let op: De Crew spelen werkt verslavend, een verwittigde speler is er twee waard!

Bij de uitreiking van Speelgoed van het Jaar viel De Crew in de prijzen. Het spel behaalde in de categorie 18 plus de eerste plaats. Ook werd het de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs 2020 in de categorie Kennersspellen. 

Thomas Sing

De auteur van dit spel is Thomas Sing uit Konstanz am Bodensee (Duitsland). Hij is econoom en kocht enkele jaren geleden met vrienden een grote kiosk in het dorp. Daardoor heeft hij veel tijd voor zijn hobby’s, wiskunde, zijn spellen en nieuwe spelideeën. In zijn schooltijd was Thomas Sing wereldrecordhouder “Mens-erger-je-niet” spelen en werd daarmee in het Guinness World Records-boek vermeld. Met dit originele spel slaagde hij erin de populaire werelden van de slagenspelen en coöperatieve spellen op boeiende wijze met elkaar te combineren.

De Crew inhoud:

  • 81 kaarten
  • 16 fiches
  • 1 commandantfiguur
  • De spelregels

EAN: 8719214428464 –  Prijs: € 12,99 –  3 tot 5 spelers – Leeftijd: vanaf 10 jaar – Speelduur: ong.  20 minuten – Uitgever en distributeur: 999 Games

https://www.999games.nl/de-crew-kaartspel.html