Recensie: Rook! – Yves Bondue

on

Yves Bondue is beroepshalve musicus, theatermaker en verteller. Daarnaast schrijft hij liedteksten, theater en verhalen. In 2018 debuteerde hij als romanauteur met ‘Nabeeld’. Nu ligt met ‘Rook!’ zijn tweede boek in de winkel.

Het verhaal

Dirk Vandoorne is getrouwd met Nancy en hebben met Lotte en Lars twee kinderen. Maar hij is niet gelukkig, zijn leven is één grote puinhoop. Omdat zijn relatie in het slop zit, stelt Nancy voor dat hij een paar weken in de villa van zijn overleden ouders gaat wonen.

Dirk zoekt rust in zijn hoofd en vindt die bij de sigarenrokersclub Epicure n°1. Hij kan zich ontspannen met het roken van een havanna, in gezelschap van de andere leden van de club. 

En dan maakt hij er kennis met Ines, een jonge journaliste die een reportage maakt voor het lifestylemagazine Glistering over havanna’s. Bij haar vindt hij opnieuw het geluk.

Tot ze tijdelijk naar Cuba vertrekt. In zijn eenzaamheid klampt Dirk zich vast aan hetgeen hij verneemt over de Caraïbische levensstijl, geniet hij steeds meer van sigaren, filosofie en overspel…

‘Rook!’ is een roman die zowel hilarisch als tragisch is, met een verhaal dat zich afwisselend afspeelt in een Vlaamse provinciestad en in Cuba, hét sigarenland bij uitstek. Deze roman gaat over sigaren, muziek en de zoektocht naar liefde en passie.

Bondue is een begenadigd schrijver. Hij heeft dit meeslepend verhaal zo geschreven dat je setting en de sfeer zo voelt, alsof je zelf door de straten van Havana wandelt.

De auteur maakt je ook wegwijs in de wereld van de sigaren. En je hoeft zelf geen sigarenroker te zijn om dit boek te lezen, als niet-roker genoot ik zelf mee van de sigaren die de leden van de rokersclub rookten!

ISBN: 978 90 8924 927 2 – Paperback – 340 blz – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Houtekiet

http://www.houtekiet.be/boeken/p/detail/rook