Recensie: Oscar Cook, Opmerkelijke gebeurtenissen – Vera Van Renterghem

on

Auteur Vera Van Renterghem heeft opnieuw een spannende trilogie rond Oscar Cook geschreven. Het eerste deel  ‘Oscar Cook, Opmerkelijke gebeurtenissen’ ligt sinds kort in de winkel.

Voor zij die Oscar Cook nog niet kennen: De dertienjarige Oscar woont na de dood van zijn mama in ‘Het Kraaiennest’, het bejaardentehuis waar zijn papa directeur is. Oscar kan steeds op de steun van zijn beste vriendin Stiene rekenen en ook met de oudjes uit het bejaardentehuis, zoals de gewezen militair Karel, de oud-professor Otto en het aardige besje Lise, schiet hij aardig op. 

Oscar heeft nog maar net de spannende avonturen uit de eerste trilogie achter de rug of hij belandt opnieuw in een spannend avontuur… 

Het verhaal begint wanneer Stiene een klein kistje op zolder vindt. In het kistje zit een brief van haar mama, waarin ze schrijft dat ze lang geleden iets verschrikkelijks gedaan heeft. Naast de brief bevat het kistje vijftien oude munten.

De mama van Stiene is nu vier jaar geleden vertrokken, zonder te zeggen waar ze naartoe ging en ze is nooit teruggekomen. Stiene wil meer te weten komen en samen met Oscar gaat ze langs bij Karel en Otto. 

Met de hulp van beide oudjes en de magische fetisj flitsen Stiene en Oscar door het universum terug in de tijd. Ze worden meegesleurd, beelden flitsen voorbij en de twee komen uiteindelijk aan in Salem, in het jaar 1692. Dit is het begin van een spannend, ongelofelijk en soms beangstigend avontuur voor onze twee vrienden…

Na het succes van de eerste trilogie is Oscar (gelukkig) nog niet uitverteld en is er met ‘Oscar Cook, Opmerkelijke gebeurtenissen’ een uitstekend vervolg verschenen over de avonturen van Oscar, Stiene en de anderen. Ook dit vierde boek rond de dertienjarige jongen bevat een leuk, spannend en avontuurlijk verhaal, voorzien van de nodige humor.  

Het is steeds een plezier om de boeken van jeugdauteur Vera Van Renterghem te lezen, ook haar nieuwste boek is een pareltje. Dit boek is geschikt voor lezers vanaf 12 jaar en is een absolute aanrader.

Wil je het volledige verhaal rond Oscar Cook kennen, lees dan zeker de boeken ‘Oscar Cook, Buitengewone Gebeurtenissen’, ‘Oscar Cook, Zonderlinge Gebeurtenissen’ en‘ Oscar Cook, Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen’!

ISBN 978-94-6383-310-3 – 276 blz – Hardcover – Prijs: € 16,00 – Uitgeverij: Pelckmans

https://www.pelckmansuitgevers.be/oscar-cook-opmerkelijke-gebeurtenissen.html#gref

Advertentie