Gezelschapsspel in de kijker: Stapelgekke Speed Cups – Haim Shafir

Speed Cups is een populair gezelschapsspel van 999 Games. Het spel uit 2013 is terug uitgebracht, in een nieuwe jasje. Stapelgekke Speed Cups is de nieuwe versie van spel, dat zowel het basisspel als de uitbreiding bevat. Hiermee kun je het nu altijd met 2 tot 6 spelers spelen. Meer opdrachtkaarten, meer spelers en meer bekers zorgen voor nog meer plezier!

Stapelgekke Speed Cups is een gezelschapsspel voor spelers vanaf 6 jaar, de spelregels zijn eenvoudig en is daarom het ideale familiespel.

Basisspel

Elke speler krijgt vijf gekleurde bekers (blauw, rood, groen, zwart en geel) en probeert daarmee zo snel mogelijk opdrachten te vervullen. Het basisspel wordt gespeeld met 24 opdrachtkaarten, die je als gedekte stapel naast de bel legt. 

Een speler draait de eerste kaart van de gedekte stapel om en alle spelers proberen nu zo snel mogelijk de volgorde waarin de gekleurde symbolen op de kaart staan met hun bekers weer te geven. Wanneer de symbolen horizontaal geordend zijn, moeten de spelers de bekers naast elkaar plaatsen en wanneer de symbolen verticaal geordend zijn, moeten de spelers de beker op elkaar stapelen.

Wie eerst klaar is, slaat zo snel mogelijk op de bel. Heb je het goed, dan win je de kaart. Wanneer de speler toch niet de juiste combinatie heeft gemaakt, worden de bekers van de op een na snelste gecontroleerd, enzovoort. Wie op het einde van het spel de meeste kaarten verzameld heeft, wint het spel!

Uitbreiding

Naast het basisspel is er de uitbreiding. Hiervoor worden de 19 met een + gemarkeerde kaarten toegevoegd bij de 24 opdrachtkaarten van het basisspel. De spelregels zijn dezelfde van het basisspel, alleen zijn de symbolen niet alleen horizontaal en verticaal gerangschikt, maar ook in verschillende stapels!

Het spel is ten einde wanneer alle 43 opdrachtkaarten zijn gewonnen. Wie de meeste kaarten verzameld heeft, wint het spel.

Stapelgekke Speed Cups is een zeer leuk concentratie-, reactie- en behendigheidsspel voor het hele gezin. Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 6 spelers, de spelregels zijn eenvoudig en een spelletje duurt ongeveer een kwartiertje. Voor de jongste spelers (vanaf 6 jaar) is het basisspel ideaal, voor de wat oudere spelers is zeker de uitbreiding aan te raden.

We hebben dit ideale familiespel al diverse keren gespeeld en zijn er zeer enthousiast over. Denk maar niet dat je als volwassene het gemakkelijk kunt halen van de kinderen, zijn zijn sneller en behendiger dan je denkt!

Ik kan iedereen, zowel jong als oud, Stapelgekke Speed Cups aanraden. Een spel waarbij je met je familie en/of vrienden veel plezier aan beleeft en nooit verveelt.

Stapelgekke Speed Cups inhoud:

  • 43 opdrachtkaarten
  • 30 bekers
  • 1 metalen bel
  • De spelregels

EAN: 8719214428976 –  Prijs: € 19,99 –  2 tot 6 spelers – Leeftijd: vanaf 6 jaar – Speelduur: ong.  10 minuten – Uitgever en distributeur: 999 Games

https://www.999games.nl/stapelgekke-speedcups-6-spelers.html