Recensie: Een liefde in de lente – Katie Fforde

on

De Britse auteur Katie Fforde is pas later in haar leven gaan schrijven en heeft in de loop der tijd een grote schare trouwe fans gekregen. Al haar boeken bevatten een heerlijke mengeling van herkenning en verrassing en staan in Engeland dan ook wekenlang in de bestsellerlijsten. ‘Een liefde in de lente’ is haar 24ste roman die naar het Nederlands is vertaald en ligt nu in de winkelrekken.

Het verhaal

Gilly heeft na haar scheiding een nieuw leven opgebouwd. Ze woont in een prachtig landhuis waar ze een succesvolle bed and breakfast runt. Ze houdt ervan om haar gasten en iedereen om haar heen te verwennen en is een gelukkige vrouw. 

Haar volwassen, dominante zoon Martin en schoondochter Cressida willen een groter huis kopen. Ze stellen Gilly voor om haar huis te verkopen en te investeren in hun huis. In ruil mag Gilly dan bij hen intrekken en zorgen voor hun dochter Ismene.

Maar Gilly wil geen afstand doen van haar huis waar ze zelf is opgegroeid. Ze heeft hard moeten vechten om het huis na haar scheiding  te behouden en is niet van plan om haar droom zomaar op te geven. Ze is een gelukkige vrouw en voelt zich nog te jong om haar B&B op te geven en fulltime voor haar kleindochter te zorgen.

Dan ontmoet ze makelaar Leo. Hij is niet alleen vriendelijk en behulpzaam, maar ook nog eens onweerstaanbaar aantrekkelijk. Langzaam begint ze zich af te vragen of het wel zo erg zou zijn om het roer van haar leven radicaal om te gooien…

Ook Gilly’s volwassen dochter Helena heeft haar eigen beslommeringen. Ze huurt een schuur in de buurt waar ze haar beroep als wever uitoefent. Nu haar kleine weverij goed van de grond komt en haar prachtige stoffen steeds populairder worden, moet ze een nieuwe werkplaats vinden. Haar huisbaas Jago wil de schuur verbouwen tot woningen en heeft Helena zes maanden de tijd gegeven om iets anders te zoeken. 

Omdat Helena haar aantrekkelijke huisbaas eens uit de nood geholpen heeft, wil hij haar een dienst bewijzen. Hij biedt zijn hulp aan om te helpen haar naamsbekendheid te vergroten door samen met haar deel te nemen aan een bekende country fair in de buurt.. Maar Helena begint te vermoeden dat hij misschien wel meer wil dan alleen vriendschap…

Het voorjaar kwam voor Gilly en Helena langzaam tot bloei. Terwijl de lente stilaan op zijn einde loopt en de zomer voor de deur staat, vragen moeder en dochter zich onafhankelijk van elkaar hetzelfde af: zit er misschien wel toekomstmuziek in de verrassende loop die hun leven neemt?

Alleen al van naar de prachtige kleurrijke cover te kijken word je blij en is je interesse gewekt naar het bijbehorende verhaal. Wie Katie Fforde kent, weet dat ze haar fans nooit teleurstelt. Elke keer opnieuw trakteert ze haar lezers op een prachtig verhaal met charmante personages, dat zich afspeelt op een prachtige locatie. En deze keer is het niet anders.

‘Een liefde in de lente’ is een pareltje van een roman die zich afspeelt in het idyllische Engeland.

We maken kennis met twee vrouwen Gilly en Helena en nemen een kijkje in hun alledaagse leven, dat net zoals bij iedereen bestaat uit ups en downs, en hun liefdesleven. 

Dit hartverwarmend, meeslepend, realistisch verhaal met charmante personages doet je weg te dromen naar het mooie feeërieke Engeland. Van deze roman wordt je instant blij. Ideaal om even al jouw zorgen te vergeten!

ISBN: 9789022588956 – Paperback – 368 blz – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Boekerij

https://www.boekerij.nl/producten/een-liefde-de-lente-9789022588956