DVD in de kijker: Calamity – De jonge jaren van de stoere Martha ‘Calamity’ Jane – Rémi Chayé

on

‘Calamity’ is een Franse 2D animatiefilm van regisseur Rémi Chayé over de jonge Martha Jane Cannary, het meisje dat uitgroeide tot de legendarische Calamity Jane. ‘Calamity’ was de openingsfilm van Cinekid 2020 en won daar de juryprijs voor Beste Kinderfilm. Verder behaalde de film de Nominatie European Animated Feature Film voor de European Film Awards en behaalde een Officiële Selectie voor het Leiden International Film Festival. Deze uitstekende animatiefilm is nu verkrijgbaar op DVD.

Het verhaal

Amerika, 1863. De 12-jarige Martha Jane Cannary trekt met een heel konvooi, waaronder haar vader, broertje en zusje, naar Oregon, een staat in het Westen van Amerika, op zoek naar een beter leven. 

Als haar vader gewond raakt, moet ze voor haar broertje en zusje zorgen en de huifkar leren besturen. Ondanks dat ze wordt tegengewerkt omdat ze een meisje is, laat de stoere Martha zich niet kennen. 

Tot ze ten onrechte van diefstal wordt beschuldigd. Om haar onschuld te bewijzen vlucht ze, en belandt in allerlei spannende avonturen. Daarbij ontmoet ze bijzondere mensen, ontdekt goud en laat zien dat girlpower met haar begon!

‘Calamity’ is een animatiefilm met een uitstekend en spannend verhaal over een jong meisje die eigenwijs maar ook leergierig is en er alles aan doet om een jonge, sterke vrouw te worden. Deze film bevat een stukje geschiedenis, ideaal voor kinderen vanaf zes jaar om deze legendarische figuur te leren kennen. De film is te zien in een Nederlandse versie of in de originele Franse versie met Nederlandse ondertitels.

Technische gegevens DVD:

EAN: 5400863045463

Regisseur: Rémi Chayé

Stemmencast: Venna van den Bosch, Vera Mann, Jonathan Demoor, Joost Claes, Enzo Coenen, Remi De Smet

Duur: 78 minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: Cinéart

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

‘Calamity’ is uitgebracht door Cinéart en is verkrijgbaar op DVD en VOD