Recensie: Jommeke 304 – Het probleem Gobelijn

on

‘Het probleem Gobelijn’ is het 304de album uit de stripreeks Jommeke. Gerd Van Loock zorgde voor het scenario en de tekeningen, LaGrafica voor de inkleuring en de lettering.

De burgemeester van Zonnedorp is in alle staten, zijn dorp is naar de tweede plaats gezakt in de ranglijst van het beste dorp. Hoewel de cijfers van Zonnedorp zeer goed zijn, moet de oorzaak elders liggen. De burgemeester komt er achter dat dé reden waarom Zonnedorp minder populair is, professor Gobelijn is. De inwoners zijn zijn mislukte experimenten beu.

De burgemeester roept het schepencollege bijeen om een oplossing te zoeken voor het probleem Gobelijn. Ze besluiten om de professor uit zijn laboratorium te houden, zo kan hij niets uitvinden en kunnen er geen ongelukken meer gebeuren. Het is aan Jommeke om deze taak te vervullen.

Samen met Filiberke, Flip, Annemieke en Rozemieke probeert Jommeke de professor uit zijn laboratorium te weerhouden. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Professor Gobelijn is naar eigen zeggen bezig aan een fantastische uitvinding en wil kost wat kost verder werken…

In ‘Het probleem Gobelijn’ staat professor Gobelijn in de picture. De man die reeds zoveel uitvindingen op zijn palmares heeft, wordt verplicht om zijn werkzaamheden te stoppen. Jommeke schakelt zelfs enkele oude bekenden in om zijn plan te verwezenlijken…

Ook dit 304de album uit de stripreeks rond het jongetje met het strooien kapsel is er een met een spannend verhaal, vol avontuur en humor. De makers van Jommeke weten na meer dan 300 albums nog steeds voor leuke, ontspannende strips te zorgen.

ISBN: 9789462107854 – Paperback – 48 blz – Prijs: € 6,50 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij