‘Duizend bommen en granaten’ – Scheldwoordenboek van Haddock – Albert Algoud

on

Tapijtenvreter, ballenhoofd, gladjanus, nogaspeculant, krulparasiet en vooral duizend bommen en granaten!

Kapitein Archibald Haddock is een van de personages in de stripverhalen van Kuifje. De kapitein maakte zijn intrede in het negende album ‘De krab met de gulden scharen’, dat in 1947 in het Nederlands verscheen, en wordt vijftien strips lang de belangrijkste metgezel van Kuifje.

Kapitein Haddock stond bekend voor zijn explosief taalgebruik. In de vijftien albums waarin hij optreedt; gebruikte hij maar liefst 470 krachttermen en 560 scheldwoorden. 

De scheldwoorden van Haddock zijn gebundeld in het boek ‘Duizend bommen en granaten’, naar het meest gebruikte scheldwoord van kapitein Haddock.

De scheldwoorden zijn alfabetisch gerangschikt met telkens de betekenis en het originele Franse woord bij. Van aapmens, bodenloos vat, carnavaldanseres tot zwamneus. meer dan 140 knotsgekke, maar toch leuke scheldwoorden. 

Verrijk uw kennis van het vloeken dankzij ‘Duizend bommen en granaten’!

‘Duizend bommen en granaten’ van Albert Algoud is het ideale handboek om uw kennis van scheldwoorden aan te vullen. Haddock kan de medemens op zijn eigen manier uitschelden, zodanig dat schelden zelfs verheven wordt als een ware kunst. ‘Duizend bommen en granaten’ is het ideale leesvoer voor elke fan van de bonkige, ruwe zeekapitein. Een boekje waar de vele Kuifje-fans naar uitkijken! 

ISBN: 9789030377214 – Hardcover – 96 blz – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Casterman strips