Recensie: Schaduwland – Robert Bryndza

on

Robert Bryndza debuteerde als thrillerauteur in 2016 met ‘Het meisje in het ijs’, een uitstekende thriller die meteen een wereldwijde bestseller werd. De Britse auteur schreef nog vijf thrillers met detective Erika Foster in de hoofdrol, die allen op de bestsellerlijsten terecht kwamen.

In 2020 verscheen ‘Zonder Gezicht’, de eerste thriller in een gloednieuwe spannende serie met Kate Marshall in de hoofdrol. Met ‘Schaduwland’ is sinds kort de opvolger verschenen bij uitgeverij Boekerij.

Het verhaal

Wanneer docente criminologie Kate Marshall met haar zoon Jake gaat duiken, vindt ze onder water het lichaam van een jongeman, met snij- en schaafwonden op zijn gezicht en lichaam.

De politie, onder leiding van inspecteur Henry Ko, start een onderzoek. Het slachtoffer is de 18-jarige Simon Kendal, een uitstekend zwemmer die ei zo na tot de Olympische selectie behoorde. Simon was de bewuste dag samen met zijn vriend Geraint gaan kamperen aan het stuwmeer van Shadow Sands.

De politie komt al snel tot de conclusie dat het om een tragisch ongeluk gaat. Maar volgens Kate is Simon onder verdachte omstandigheden overleden. Ook Lyn, de moeder van Simon, kan niet geloven dat haar zoon verdronken is. Ze is ervan overtuigd dat het niet om een ongeval gaat en vraagt de hulp van Kate.

Kate Marshall start samen met Tristan, haar assistente op de universiteit, een onderzoek naar de ware doodsoorzaak van de jongeman.

Al snel komen ze te weten dat er in het verleden meerdere mysterieuze sterfgevallen en verdwijningen rond het stuwmeer waren. Ze ondervinden dat er verschillende zaken niet kloppen en dat ze in hun zoektocht gehinderd worden door enkele personen…

‘Schaduwland’ is een uitstekende thriller, geschreven in de beeldende schrijfstijl die we intussen gewend zijn van Robert Bryndza. Het boek is ingedeeld in 58 korte hoofdstukken die altijd spannend eindigen, zodanig dat je als lezer niet anders dan verder lezen. 

Robert Bryndza besteedt ook in deze reeks veel aandacht aan zijn personages. Hij koos met Kate Marshall voor een sterk hoofdpersonage. We krijgen een inzicht in haar leven, zowel in het heden als het verleden.

Het verhaal is goed opgebouwd en eindigt met een uitstekend geschreven, bloedstollend plot. Deze bij momenten beangstigend thriller doet je op het puntje van je stoel zitten en als lezer wil je liefst zo snel mogelijk te weten komen wie de dader is. ‘Schaduwland’ is een must read voor alle thrillerfans en de auteur heeft nog goed nieuws: Kate en Tristan keren binnenkort terug met een nieuw meeslepend moordonderzoek. Wij kijken er alvast naar uit!

ISBN: 9789022590119 – Paperback – 320 blz – Prijs: € 20,99 – Uitgeverij: Boekerij

https://www.boekerij.nl/producten/schaduwland-9789022590119