F.C. De Kampioenen 112 – Boma in de val – Hec Leemans

on

‘Boma in de val’ is het 112de stripalbum uit de reeks F.C. De Kampioenen van Hec Leemans. Ook voor dit album kreeg Hec de medewerking van Wim Swerts en Luc Vanas.

Het verhaal

De zaken gaan goed voor Balthazar Boma. Hij heeft maar liefst 30 ton Bomaworsten verkocht aan de Zuid-Amerikaanse zakenman Diego Estafador Y Mentiroso uit Neropampa. Diego is zelf voorzitter van een voetbalclub en nodigt de Kampioenen uit om in zijn land een vriendenmatch te komen spelen. Dat klinkt als muziek in de oren voor Boma en de Kampioenen. Alleen de vrouwen zijn niet blij, zij moeten thuis blijven.

Onze vrienden worden hartelijk ontvangen door Diego en verblijven in de luxe villa van de rijke zakenman. ‘s Anderendaags worden ze meegenomen naar de haven, waar het containerschip met de Bomaworsten aangemeerd ligt. Daar zijn echter ook de politie en de pers aanwezig. Wanneer de container door de politie wordt opengebroken, komt Fernand tevoorschijn! Wanneer de container met de Bomaworsten vertrok om op het schip geladen te worden, is Fernand erin opgesloten geraakt, zonder dat iemand iets heeft gemerkt. 

Maar er blijken ook wapens in de container te zitten… Boma, Pol, Xavier, Markske én Fernand worden gearresteerd en worden opgesloten in een strafkamp!

‘Boma in de val’ bevat een leuk en spannend verhaal, met de nodige dosis humor. Deze keer speelt het avontuur zich af in Zuid-Amerika, waar onze vrienden geconfronteerd worden enkele oude bekenden. Of ze uiteindelijk kunnen ontsnappen uit het strafkamp, lees je in deze 112de strip uit de reeks! 

ISBN: 9789002271830 – Paperback – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij – Ook als digitale strip beschikbaar