Boek in de kijker: Karels Crypto ~ de volgende tachtig – Karel Vereertbrugghen

on

Karel Vereertbrugghen is jurist, muzikant, acteur en tekstschrijver voor radio en televisie. Hij was de bedenker en eindredacteur van tv-programma’s als ‘De Canvascrack’ en ‘1 jaar gratis’. 

Zijn Karels Crypto verschijnt sinds september 2016 elke week in de weekendbijlage van De Standaard (dS Weekblad). Vele lezers kijken dan ook elke zaterdag uit naar de meest ingenieuze taalpuzzel van de Lage Landen.

Vorig jaar bundelde Vereertbrugghen zijn eerste 80 taalpuzzels in het boek ‘Karels Crypto de eerste tachtig’. Sinds kort ligt de opvolger in de winkel met als titel ‘Karels Crypto de volgende tachtig’.

Karel Vereertbrugghen daagt je opnieuw uit met zijn volgende tachtig eigenzinnige en uitdagende taalpuzzels. Maak je geest vrij, pijnig je hersenen en ga de strijd aan met het strakke raster en tracht via de onzinnige bedenksels en bedenkelijke onzin van de auteur de cryptische code te kraken.

Achteraan het boek staan de oplossingen, maar echte puzzelaars geven nooit op en blijven zoeken tot ze de oplossing vinden.

Dat er een vervolg kwam op het eerste boek is deels te wijten aan Jan Leyers. Hij schreef Karel de volgende brief:

Beste Karel,

Gelieve je potlood en je geest te scherpen, erin te vliegen en ervoor te zorgen dat zo spoedig mogelijk een nieuwe lading crypto’s op het puzzelende gedeelte van de bevolking kan worden losgelaten.

Het is je eigen schuld, moet je maar denken. Als je mensen aan iets verhangen maakt, draag je een verantwoordelijkheid. Daar had Jaap Kruithof het zelfs nog over in de les (of was het Etienne Vermeersch?).

In naam van de vele duizenden die deze verzuchting delen en de dagen aftellen, groet ik je hartelijk.

Jan Leyers

ISBN: 9789460019845 – Paperback – 112 blz – Prijs: € 15,00 – Uitgeverij: Vrijdag

https://www.uitgeverijvrijdag.be/product/2825802/karels-crypto-de-volgende-tachtig